DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2770
Назва: КОНТРОЛЬ МІКРОБІОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ (CAMPYLOBACTER SPP.) ТУШОК ПТИЦІ В ПРОЦЕСІ ЇХ ПЕРЕРОБКИ
Автори: Родіонова К.О.
Теми: Campylobacter, C. jejuni, тушки птиці, мікроорганізми, контамінація, деззасіб
Дата публікації: 2017
Видавництво: Полтавська державна аграрна академія
Бібліографічний опис: УДК 619.5:6616-085.636.5 Родіонова К. О. Контроль мікробіологічної безпеки (campylobacter spp.) тушок птиці в процесі їх переробки / К.О. Родіонова // Вісник Полтавської державної аграрної академії. – Полтава, 2017. - №3. - С. 136 – 139.
Короткий огляд (реферат): У статті наведено результати ізоляції бактерій роду Campylobacter під час первинної обробки птиці на птахопереробному підприємстві. Встановлено, що виділені культури мікроорганізмів за культурально-морфологічними та біохімічними властивостями мали типові біологічні ознаки, характерні для Campylobacter jejuni. Рівень ізоляції C. jejuni зі змивів тушок становив 4,49 %, у той час як під час дослідження непошкоджених сліпих кишок – 7,46 % від усіх досліджених проб. На основі бактеріологічних досліджень розроблено спосіб поліпшення санітарно-гігієнічного стану води в ваннах для охолодження тушок, що гарантовано запобігає перехресній контамінації м’ясної сировини патогенними та умовно-патогенними мікроорганізмами.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/2770
Розташовується у зібраннях:Родіонова Катерина Олександрівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2.pdf950,53 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.