DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2770
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorРодіонова К.О.-
dc.date.accessioned2021-03-19T12:59:13Z-
dc.date.available2021-03-19T12:59:13Z-
dc.date.issued2017-
dc.identifier.citationУДК 619.5:6616-085.636.5 Родіонова К. О. Контроль мікробіологічної безпеки (campylobacter spp.) тушок птиці в процесі їх переробки / К.О. Родіонова // Вісник Полтавської державної аграрної академії. – Полтава, 2017. - №3. - С. 136 – 139.ru
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/123456789/2770-
dc.description.abstractУ статті наведено результати ізоляції бактерій роду Campylobacter під час первинної обробки птиці на птахопереробному підприємстві. Встановлено, що виділені культури мікроорганізмів за культурально-морфологічними та біохімічними властивостями мали типові біологічні ознаки, характерні для Campylobacter jejuni. Рівень ізоляції C. jejuni зі змивів тушок становив 4,49 %, у той час як під час дослідження непошкоджених сліпих кишок – 7,46 % від усіх досліджених проб. На основі бактеріологічних досліджень розроблено спосіб поліпшення санітарно-гігієнічного стану води в ваннах для охолодження тушок, що гарантовано запобігає перехресній контамінації м’ясної сировини патогенними та умовно-патогенними мікроорганізмами.ru
dc.language.isoukru
dc.publisherПолтавська державна аграрна академіяru
dc.subjectCampylobacter, C. jejuni, тушки птиці, мікроорганізми, контамінація, деззасібru
dc.titleКОНТРОЛЬ МІКРОБІОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ (CAMPYLOBACTER SPP.) ТУШОК ПТИЦІ В ПРОЦЕСІ ЇХ ПЕРЕРОБКИru
dc.typeArticleru
Розташовується у зібраннях:Родіонова Катерина Олександрівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2.pdf950,53 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.