Please use this identifier to cite or link to this item:
http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2700
Title: | ЕФЕКТИВНІ СПОСОБИ ТА РЕЖИМИ ЗБЕРІГАННЯ ЗЕРНА АМАРАНТУ |
Authors: | Валентюк Н. О. |
Keywords: | ефективні способи, режими зберігання, зерно амаранту |
Issue Date: | 2020 |
Publisher: | Миколаївський державний аграрний університет |
Citation: | УДК 631.563.9:582.663 Валентюк Н. О. Ефективні способи та режими зберігання зерна амаранту / Н.О. Валентюк // Перспективні напрямки наукових досліджень: мат-ли XLIX Міжн. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Миколаїв, 15 липня 2020 р.). – Миколаїв, 2020. - Ч.2. – С. 50-54. |
Abstract: | Амарант – культура відома з прадавніх часів. Її називають ще «дар Богів» та «золоте зерно ацтеків». Унікальні корисні властивості як зерна так і листостебельної маси амаранту вже багато років досліджуються і вивчаються вченими різних країн Світу [1, c.5-6; 2, c.5-12]. На особливу увагу заслуговує унікальний, з точки зору збалансованості, хімічний склад зерна амаранту. Як свідчать дані досліджень, проведених багатьма авторами, за співвідношенням амінокислот білок амаранту наближається до ідеального білка [4, c.56]. Крім того встановлено, що зерно амаранту сорту «Ультра» містить найбільшу кількість цінної амарантової олії, до складу якої, окрім значної кількості (за даними досліджень різних авторів від 65 до 75%) ненасичених жирних кислот, входить сквален. Варто підкреслити, що сквален є унікальною природною біологічно активною речовиною, що виконує цілий ряд ключових функцій в організмі. Доведено, що він здатен послаблювати розвиток ракових клітин, сприяти значному зміцненню імунної системи та навіть подовжувати життя людини. Він також є природним компонентом захисного шару шкіри людини. Для проведення досліджень змін, що відбуваються в хімічному складі зерна амаранту в процесі його зберігання було обрано зерно амаранту сорту «Ультра». |
URI: | http://hdl.handle.net/123456789/2700 |
Appears in Collections: | Валентюк Наталія Олександрівна |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Валентюк_Н.О._тези_Миколаiв.pdf | 617,76 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.