DSpace logo
Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2700
Title: ЕФЕКТИВНІ СПОСОБИ ТА РЕЖИМИ ЗБЕРІГАННЯ ЗЕРНА АМАРАНТУ
Authors: Валентюк Н. О.
Keywords: ефективні способи, режими зберігання, зерно амаранту
Issue Date: 2020
Publisher: Миколаївський державний аграрний університет
Citation: УДК 631.563.9:582.663 Валентюк Н. О. Ефективні способи та режими зберігання зерна амаранту / Н.О. Валентюк // Перспективні напрямки наукових досліджень: мат-ли XLIX Міжн. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Миколаїв, 15 липня 2020 р.). – Миколаїв, 2020. - Ч.2. – С. 50-54.
Abstract: Амарант – культура відома з прадавніх часів. Її називають ще «дар Богів» та «золоте зерно ацтеків». Унікальні корисні властивості як зерна так і листостебельної маси амаранту вже багато років досліджуються і вивчаються вченими різних країн Світу [1, c.5-6; 2, c.5-12]. На особливу увагу заслуговує унікальний, з точки зору збалансованості, хімічний склад зерна амаранту. Як свідчать дані досліджень, проведених багатьма авторами, за співвідношенням амінокислот білок амаранту наближається до ідеального білка [4, c.56]. Крім того встановлено, що зерно амаранту сорту «Ультра» містить найбільшу кількість цінної амарантової олії, до складу якої, окрім значної кількості (за даними досліджень різних авторів від 65 до 75%) ненасичених жирних кислот, входить сквален. Варто підкреслити, що сквален є унікальною природною біологічно активною речовиною, що виконує цілий ряд ключових функцій в організмі. Доведено, що він здатен послаблювати розвиток ракових клітин, сприяти значному зміцненню імунної системи та навіть подовжувати життя людини. Він також є природним компонентом захисного шару шкіри людини. Для проведення досліджень змін, що відбуваються в хімічному складі зерна амаранту в процесі його зберігання було обрано зерно амаранту сорту «Ультра».
URI: http://hdl.handle.net/123456789/2700
Appears in Collections:Валентюк Наталія Олександрівна

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Валентюк_Н.О._тези_Миколаiв.pdf617,76 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.