DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2700
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorВалентюк Н. О.-
dc.date.accessioned2020-12-15T09:39:02Z-
dc.date.available2020-12-15T09:39:02Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.citationУДК 631.563.9:582.663 Валентюк Н. О. Ефективні способи та режими зберігання зерна амаранту / Н.О. Валентюк // Перспективні напрямки наукових досліджень: мат-ли XLIX Міжн. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Миколаїв, 15 липня 2020 р.). – Миколаїв, 2020. - Ч.2. – С. 50-54.ru
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/123456789/2700-
dc.description.abstractАмарант – культура відома з прадавніх часів. Її називають ще «дар Богів» та «золоте зерно ацтеків». Унікальні корисні властивості як зерна так і листостебельної маси амаранту вже багато років досліджуються і вивчаються вченими різних країн Світу [1, c.5-6; 2, c.5-12]. На особливу увагу заслуговує унікальний, з точки зору збалансованості, хімічний склад зерна амаранту. Як свідчать дані досліджень, проведених багатьма авторами, за співвідношенням амінокислот білок амаранту наближається до ідеального білка [4, c.56]. Крім того встановлено, що зерно амаранту сорту «Ультра» містить найбільшу кількість цінної амарантової олії, до складу якої, окрім значної кількості (за даними досліджень різних авторів від 65 до 75%) ненасичених жирних кислот, входить сквален. Варто підкреслити, що сквален є унікальною природною біологічно активною речовиною, що виконує цілий ряд ключових функцій в організмі. Доведено, що він здатен послаблювати розвиток ракових клітин, сприяти значному зміцненню імунної системи та навіть подовжувати життя людини. Він також є природним компонентом захисного шару шкіри людини. Для проведення досліджень змін, що відбуваються в хімічному складі зерна амаранту в процесі його зберігання було обрано зерно амаранту сорту «Ультра».ru
dc.language.isoukru
dc.publisherМиколаївський державний аграрний університетru
dc.subjectефективні способи, режими зберігання, зерно амарантуru
dc.titleЕФЕКТИВНІ СПОСОБИ ТА РЕЖИМИ ЗБЕРІГАННЯ ЗЕРНА АМАРАНТУru
dc.typeArticleru
Розташовується у зібраннях:Валентюк Наталія Олександрівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Валентюк_Н.О._тези_Миколаiв.pdf617,76 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.