Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2386
Назва: | ЩОДО ВІДПОВІДНОСТІ ОРГАНОЛЕПТИЧНОГО І БАКТЕРІОСКОПІЧНОГО ДОСЛІДЖЕННЯ КРІЛЬЧАТИНИ В УМОВАХ ЛАБОРАТОРІЙ ВЕТЕРИНАРНО-САНІТАРНОЇ ЕКСПЕРТИЗИ НА РИНКУ |
Автори: | Півень О. Т. |
Теми: | органолептичне і бактеріоскопічне дослідження, крільчатина, лабораторії, ветеринарно-санітарна експертиза, ринок |
Дата публікації: | 2017 |
Видавництво: | Полтавська державна аграрна академія |
Бібліографічний опис: | Півень О. Т. Щодо відповідності органолептичного і бактеріоскопічного дослідження крільчатини в умовах лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи на ринку / О. Т. Півень // Вирішення сучасних проблем у ветеринарній медицині: мат-ли ІІ Всеукр. наук.-практ. інтернет-конф. (4–5 квітня 2017 р., м. Полтава). – Полтава, 2017. - С. 54-58. |
Короткий огляд (реферат): | М'ясо кролів - цінний харчовий продукт, який наділений дієтичними властивостями. Воно використовується у харчуванні людей будь-якого віку [1]. У багатьох країнах, наприклад у Франції та Італії, крольчатина - найбільш розповсюджений м'ясний продукт. У якості першого в житті м'яса дітям лікарі рекомендують саме крільчатину [2. 3]. За амінокислотним складом воно характеризується кращим співвідношенням повноцінних і неповноцінних білків [4, 5]. Крім того, м'ясо кролів здатне виводити з організма людини радіонукліди, що є особливо актуальним після аварії на ЧАЕС. На думку дієтологів, систематичне вживання крільчатини спріїяє нормалізації жирового обміну, підтриманню в організмі оптимального балансу поживних речовин [6, 7]. В Україні основна маса крільчатини виробляється у подвірних приватних господарствах. Тому ветеринарним спеціалістам доводиться ретельно підходити до проведення ветеринарно-санітарної експертизи цього виду тварин. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://hdl.handle.net/123456789/2386 |
Розташовується у зібраннях: | Півень Ольга Тарасовна |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
14.pdf | 763,58 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.