DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2386
Назва: ЩОДО ВІДПОВІДНОСТІ ОРГАНОЛЕПТИЧНОГО І БАКТЕРІОСКОПІЧНОГО ДОСЛІДЖЕННЯ КРІЛЬЧАТИНИ В УМОВАХ ЛАБОРАТОРІЙ ВЕТЕРИНАРНО-САНІТАРНОЇ ЕКСПЕРТИЗИ НА РИНКУ
Автори: Півень О. Т.
Теми: органолептичне і бактеріоскопічне дослідження, крільчатина, лабораторії, ветеринарно-санітарна експертиза, ринок
Дата публікації: 2017
Видавництво: Полтавська державна аграрна академія
Бібліографічний опис: Півень О. Т. Щодо відповідності органолептичного і бактеріоскопічного дослідження крільчатини в умовах лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи на ринку / О. Т. Півень // Вирішення сучасних проблем у ветеринарній медицині: мат-ли ІІ Всеукр. наук.-практ. інтернет-конф. (4–5 квітня 2017 р., м. Полтава). – Полтава, 2017. - С. 54-58.
Короткий огляд (реферат): М'ясо кролів - цінний харчовий продукт, який наділений дієтичними властивостями. Воно використовується у харчуванні людей будь-якого віку [1]. У багатьох країнах, наприклад у Франції та Італії, крольчатина - найбільш розповсюджений м'ясний продукт. У якості першого в житті м'яса дітям лікарі рекомендують саме крільчатину [2. 3]. За амінокислотним складом воно характеризується кращим співвідношенням повноцінних і неповноцінних білків [4, 5]. Крім того, м'ясо кролів здатне виводити з організма людини радіонукліди, що є особливо актуальним після аварії на ЧАЕС. На думку дієтологів, систематичне вживання крільчатини спріїяє нормалізації жирового обміну, підтриманню в організмі оптимального балансу поживних речовин [6, 7]. В Україні основна маса крільчатини виробляється у подвірних приватних господарствах. Тому ветеринарним спеціалістам доводиться ретельно підходити до проведення ветеринарно-санітарної експертизи цього виду тварин.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/2386
Розташовується у зібраннях:Півень Ольга Тарасовна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
14.pdf763,58 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.