DSpace logo
Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2245
Title: Отримання рослинної олії з нетрадиційної сировини
Authors: Осадчук П., Уминський С., Дударев І., Чучуй В., Житков С.
Keywords: екстрагування, масообмін, кавовий шлам, амарант, коефіцієнт, дифузія
Issue Date: 2019
Publisher: Техніка і технології АПК: наук.-виробн. журн.
Citation: УДК 622.75:629 Отримання рослинної олії з нетрадиційної сировини / П. Осадчук, С. Уминський, І. Дударев, В. Чучуй, С. Житков // Техніка і технології АПК: наук.-виробн. журн. – 2019. - № 3(112). – С. 28-29.
Abstract: Наведені результати експериментальних досліджень процесу екстрагування з нерухомого шару дрібнодісперсного твердого матеріалу; вивчення фазової рівноваги, та кінетики масовіддачі під час екстрагування кави та амаранта. Виявлено вплив різноманітних технологічних режимів на процес отримання олії з цієї нетрадиційної сировини. Протягом останніх десятиліть, здебільшого в останні роки, широкий розвиток отримало вчення про процесах хімічної та харчової технології. Мабуть, це можна пояснити тим, що ця галузь знань вдало поєднує можливості широких наукових узагальнень з їх безпосередньою інженерною перевіркою на практиці, завдяки чому можна отримувати корисні продукти харчування із вторинної сировини у процесі переробки зерен кави та насіння амаранта.
В течение последних десятилетий, главным образом в последние годы, широкое развитие получило учение о процессах химической и пищевой технологии. Пожалуй, это можно объяснить тем, что данная отрасль знаний удачно сочетает в себе возможность широких научных обобщений с близостью к инженерной практике. С помощью чего можно получать полезные продукты питания из вторичного сырья при производстве кофе и семян амаранта. Проведенные экспериментальные исследования процесса экстрагирования с неподвижного слоя мелкодисперсного твердого материала. Представлено экспериментальное изучение фазовых равновесий, кинетики массоотдачи при экстрагировании нетрадиционного сырья. С помощью проведенных экспериментов выявлено влияние различных технологических режимов на процесс получения масла кофе и амаранта.
During the last decades, mainly in recent years, the study of the processes of chemical and food technology has been widely developed. Perhaps this can be explained by the fact that this branch o f knowledge successfully combines the possibility o f broad scientific generalizations with proximity to engineering practice. With the help o f which you can get healthy food from recycled materials in the production o f coffee and amaranth seeds. Experimental studies of the extraction process from a fixed layer of a fine solid material. An experimental study of phase equilibria, kinetics o f mass transfer in the extraction o f non-traditional raw materials is presented. With the help of the conducted experiments, the effect of various technological regimes on the process o f obtaining coffee oil and amaranth was revealed.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/2245
Appears in Collections:Осадчук Петро Ігорович

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Технiка_i_технологiя_АПК_2019_03(1).pdf163,49 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.