DSpace logo
Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2176
Title: ВПЛИВ М'ЯСО-КІСТКОВО-ПІР’ЯНОГО БОРОШНА НА ПОКАЗНИКИ НЕСПЕЦИФІЧНОЇ РЕЗИСТЕНТНОСТІ ТА ПРОДУКТИВНІСТЬ ПЕРЕПЕЛІВ ПОРОДИ “ФАРАОН”
Other Titles: Влияние мясо-костно-перьевой муки на показатели неспецифической резистентности и продуктивность перепелов породы “ФАРАОН”
The impact of meat-bone and feather meal on the indices of nonspecific resistance and productivity of quails breed “PHARAON”
Authors: Коренєва Ж.Б., Куценко П.Я., Найда Н.В., Крикун В.М.
Коренева Ж.Б., Куценко П.Я., Найда Н.В., Крикун В.Н.
Koreneva Zh.B ., Кucenko P.Y, Naida N.V., Кrikyn V.N.
Keywords: перепела, яйця, неспецифічна резистентність
перепела, яйца, неспецифическая резистентность
quails, eggs, nonspecific resistance
Issue Date: 2015
Publisher: Одеський державний аграрний університет
Citation: УДК 636.52/. 58.085.16 Вплив м'ясо-кістково-пір’яного борошна на показники неспецифічної резистентності та продуктивність перепелів породи “Фараон” / Ж.Б. Коренєва, П.Я. Куценко, Н.В. Найда, В.М. Крикун // Аграрний вісник Причорномор’я: зб.наук.пр. / ОДАУ. – Одеса, 2015. – Вип. 77. – С. 43-48.
Abstract: Заміна 2,5% основного раціону перепелів м'ясо-кістково-пір’яним борошном (МКПБ) чинить на організм перепелів легку стимулюючу дію, покращує деякі показники неспецифічної резистентності. МКПБ сприяє: підвищенню продуктивності перепелів на 9%, збільшенню загальної ваги яєць на 9,5%, збільшенню метричних параметрів яєць. Одночасно із збільшенням ваги яєць змінюється й абсолютна вага частин яєць, які його складають, від яких у подальшому залежить ріст, розвиток ембріонів та курчат: абсолютна вага жовтка збільшується на 18,1%, а вага білку - на 9,1%.
Замена 2,5% основного рациона перепелов.мясо-костно-перьевой мукой (МКПМ) оказывает на организм перепелов легкое стимулирующее действие, улучшает некоторые показатели неспецифической резистентности. МКПМ способствует: повышению продуктивности перепелов на 9%, увеличению общей массы яиц на 9,5%, увеличению метрических параметров яиц. Одновременно с увеличением массы яиц меняется и абсолютная масса состаляющих частей яиц, от которых в дальнейшем зависит рост развитие эмбрионов и цыплят: абсолютная масса желтка увеличивается на 18,1%, а масса белка - на 9,1%.
Replacement of 2.5% of the basic diet of quail. meat-and-bone-feather meal (MBFM) has on the body quails slight stimulating effect, improving some of the factors of nonspecific resistance. MBFM promotes: increased yield of quails by 9%, increase in total weight of eggs by 9.5%, increase in metric parameters of eggs. Simultaneously with the increase in the weight of eggs is changing and the absolute weight of components of the eggs from which future growth depends the development of embryos and Chicks: the absolute mass of yolk increased by 18.1%, and the mass of the protein by 9.1%.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/2176
Appears in Collections:Коренєва Жанна Борисівна

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
avpvet_2015_77_12.pdf500,39 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.