DSpace logo
Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2115
Title: ВПЛИВ ОБРОБІТКУ ҐРУНТУ ТА ПОПЕРЕДНИКІВ НА ВОДОСПОЖИВАННЯ ГОРОХУ В ОРГАНІЧНОМУ ЗЕМЛЕРОБСТВІ
Other Titles: Влияние обработки почвы и предшественика на водопотребление гороха в органическом земледелии
Influence of the soil tillage and previous cultivation on the water consumption of the peas in the organic agriculture
Authors: 
Бєров Є.Д.
Беров Е.Д.
Berov Ye.
Keywords: обробіток ґрунту, горох, попередник, сумарне водоспоживання, коефіцієнт водоспоживання, запаси продуктивної вологи
обработка почвы, горох, предшественник, суммарное водопотребление, коэффициент водопотребления, запасы продуктивной влаги
soil tillage, peas, previous cultivation, total water consumption, water consumption coefficient, productive moisture reserves
Issue Date: 2018
Publisher: Одеський державний аграрний університет
Citation: УДК 633.35:51:631.147 Бєров Є.Д. Вплив обробітку ґрунту та попередників на водоспоживання гороху в органічному землеробстві / Бєров Є.Д. // Аграрний вісник Причорномор’я: зб.наук.пр. / ОДАУ. - Одеса, 2018. – Вип. 87. – С. 35-43.
Abstract: В роботі наведено вплив різних способів зяблевого обробітку ґрунту та попередників на запаси продуктивної вологи в орному та метровому шарах ґрунту, а також на сумарне водоспоживання та коефіцієнт водоспоживання в посівах гороху. Встановлено, що способи обробітку ґрунту майже не позначились на сумарному водоспоживанні посівів гороху, а коефіцієнт водоспоживання мав зворотну кореляцію з рівнем урожайності.
В работе показаны влияние различных способов зяблевой обработки почвы и предшественников на запасы продуктивной влаги в пахотном и метровом слоях почвы, а также на суммарное водопотребление и коэффициент водопотребления в посевах гороха. Установлено, что способы обработки почти не влияют на суммарном водопотреблении посевов гороха, а коэффициент водопотребления имел обратную корреляцию с уровнем урожайности.
The effect of different methods of autumn ploughing and previous cultivation on the productive moisture reserves in the arable and metrical soil, as well as on the total water consumption and coefficient of water consumption in peas crops are represented in the work. It was established that the methods of the soil cultivating did not affect the total water consumption of pea crops, and the water consumption coefficient had the reverse correlation with the yield level.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/2115
Appears in Collections:*НАУКОВІ СТАТТІ РІЗНИХ АВТОРІВ*

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Бєров.pdf821 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.