Please use this identifier to cite or link to this item:
http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/1995
Title: | УГЛЕВОДНАЯ СПЕЦИФИЧНОСТЬ ЛЕКТИНОВ ДИКОРАСТУЩЕГО ВИДА ЧЕСНОКА |
Authors: | Тихонов П. С. |
Keywords: | чеснок, лектины, углеводная специфичность |
Issue Date: | 2018 |
Publisher: | Одеський державний аграрний університет |
Citation: | Тихонов П. С. Углеводная специфичность лектинов дикорастущего вида чеснока / П.С.Тихонов // Біотехнологія – інноваційний шлях розвитку селекції рослин: тези доповідей Міжн. наук. конф. (м. Одеса, Україна, 8-10 жовтня 2018 р.). - Одеса, Астропринт, 2018. - С.115-116. |
Abstract: | Целью данного исследования было изучение углеводной специфичности лектинов в зубках чеснока (Allium sativum L.).
Лектины выделяли как описано ранее (Тихонов П.С., Тихонова Т.В., 2006). Реакцию конкурентного ингибирования лектинов проводили по Луцику и др. (1981) при исходной концентрации сахаров 500 мМ. Сродство лектинов к экзогенным сахарам выражали в наименьшей концентрации сахара, при которой агглютинация эритроцитов отсутствовала. It was shown that lectins activity increased in garlic bulb tissues when they were grown in the presence of 2 mM salicylic acid and that have affinity to D-mannose, D-glucosamine and D-galactosamine. |
URI: | http://hdl.handle.net/123456789/1995 |
Appears in Collections: | Тихонов Павло Сергійович |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
2018-4 Тихонов.pdf | 182,57 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.