Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/1882
Назва: | САНІТАРНО-ГІГІЄНІЧНА ОЦІНКА ПЕЛЬМЕНІВ, ЯКІ РЕАЛІЗУЮТЬСЯ В ТОРГІВЕЛЬНИХ МЕРЕЖАХ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ |
Інші назви: | SANITARY AND HYGIENIC ASSESSMENT OF DUMPLINGS THAT ARE IMPLEMENTED IN THE TRADE NETWORK OF ODESSA REGION |
Автори: | Коренєва Ж. Б., Гуніч В. В., Пугач М. М. Koreneva Zh. B. , Hunich V. V., Pugach M. M |
Теми: | пельмені, напівфабрикати, фарш, м‟ясна сировина, жирова тканина, сполучна тканина, неорганічні включення пельмени, полуфабрикаты, мясное сырье, жировая клетчатка, соеденительная ткань, нерганические включения pelmeni, semi-finished products, raw meat,fatty tissue, connective tissue, inorganic inclusions |
Дата публікації: | 2019 |
Видавництво: | Одеський державний аграрний університет |
Бібліографічний опис: | УДК 636.09:614.31:637.521.47 Коренєва Ж. Б. Санітарно-гігієнічна оцінка пельменів, які реалізуються в торгівельних мережах Одеської області / Ж.Б. Коренєва, В.В. Гуніч, М.М. Пугач // Аграрний вісник Причорномор’я: зб.наук.пр. / ОДАУ. - Одеса, 2019. - №93. - С. 199-205. |
Короткий огляд (реферат): | Метою нашої роботи стало визначення якості фаршу пельменів за органолептичним,
фізико-хімічним та гістологічним методами дослідження та проведення порівняльної
оцінки різних методів дослідження якості та складу пельменів. В результаті проведених
власних досліджень при фізико-хімічних випробуваннях досліджені зразки пельменів
відповідали вимогам нормативних документів. При дослідженні на наявність фальсифікації
продуктів за допомогою люміноскопа Филин, в більшості фарш всіх зразків давав велику
кількість флуоресцентного блакитного світіння, що вказувало на наявність м‟ясної
сировини низького ґатунку. Найбільш точним і детальним виявився гістологічний метод
дослідження. The aim of our work was to determine the quality of dumpling`s minced meat by organoleptic, physico-chemical and histological research methods and to conduct a comparative assessment of different methods for studying the quality and composition of dumplings. As a result of our own research, the physico-chemical parameters of the dumplings samples corresponded to the requirements of regulatory documentation. When examining the presence of falsification of the product using the Filin luminoscope, in most of the minced meat of all the samples, a large amount of fluorescent blue glow was produced, which indicated the presence of low-quality meat raw materials. The most accurate and detailed method was the histological method of research. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://hdl.handle.net/123456789/1882 |
Розташовується у зібраннях: | Коренєва Жанна Борисівна |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Коренєва Ж.Б..pdf | 1,68 MB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.