DSpace logo
Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/1882
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorКоренєва Ж. Б., Гуніч В. В., Пугач М. М.-
dc.contributor.authorKoreneva Zh. B. , Hunich V. V., Pugach M. M-
dc.date.accessioned2020-04-06T10:40:46Z-
dc.date.available2020-04-06T10:40:46Z-
dc.date.issued2019-
dc.identifier.citationУДК 636.09:614.31:637.521.47 Коренєва Ж. Б. Санітарно-гігієнічна оцінка пельменів, які реалізуються в торгівельних мережах Одеської області / Ж.Б. Коренєва, В.В. Гуніч, М.М. Пугач // Аграрний вісник Причорномор’я: зб.наук.пр. / ОДАУ. - Одеса, 2019. - №93. - С. 199-205.ru
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/123456789/1882-
dc.description.abstractМетою нашої роботи стало визначення якості фаршу пельменів за органолептичним, фізико-хімічним та гістологічним методами дослідження та проведення порівняльної оцінки різних методів дослідження якості та складу пельменів. В результаті проведених власних досліджень при фізико-хімічних випробуваннях досліджені зразки пельменів відповідали вимогам нормативних документів. При дослідженні на наявність фальсифікації продуктів за допомогою люміноскопа Филин, в більшості фарш всіх зразків давав велику кількість флуоресцентного блакитного світіння, що вказувало на наявність м‟ясної сировини низького ґатунку. Найбільш точним і детальним виявився гістологічний метод дослідження.ru
dc.description.abstractThe aim of our work was to determine the quality of dumpling`s minced meat by organoleptic, physico-chemical and histological research methods and to conduct a comparative assessment of different methods for studying the quality and composition of dumplings. As a result of our own research, the physico-chemical parameters of the dumplings samples corresponded to the requirements of regulatory documentation. When examining the presence of falsification of the product using the Filin luminoscope, in most of the minced meat of all the samples, a large amount of fluorescent blue glow was produced, which indicated the presence of low-quality meat raw materials. The most accurate and detailed method was the histological method of research.ru
dc.language.isoukru
dc.publisherОдеський державний аграрний університетru
dc.subjectпельмені, напівфабрикати, фарш, м‟ясна сировина, жирова тканина, сполучна тканина, неорганічні включенняru
dc.subjectпельмени, полуфабрикаты, мясное сырье, жировая клетчатка, соеденительная ткань, нерганические включенияru
dc.subjectpelmeni, semi-finished products, raw meat,fatty tissue, connective tissue, inorganic inclusionsru
dc.titleСАНІТАРНО-ГІГІЄНІЧНА ОЦІНКА ПЕЛЬМЕНІВ, ЯКІ РЕАЛІЗУЮТЬСЯ В ТОРГІВЕЛЬНИХ МЕРЕЖАХ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІru
dc.title.alternativeSANITARY AND HYGIENIC ASSESSMENT OF DUMPLINGS THAT ARE IMPLEMENTED IN THE TRADE NETWORK OF ODESSA REGIONru
dc.typeArticleru
Appears in Collections:Коренєва Жанна Борисівна

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Коренєва Ж.Б..pdf1,68 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.