Please use this identifier to cite or link to this item:
http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/171
Title: | КОМПЛЕКСНА ПЕРЕРОБКА ЯБЛУК В ПРОДУКЦІЮ РАДІОПРОТЕКТОРНОЇ ДІЇ |
Other Titles: | Комплексная переработка яблок в продукцию радиопротекторного действия. Complex processing of apples in the products of radioprotection action |
Authors: | Москалюк, І. В. Москалюк, И. В. Moskaliuk, I. |
Keywords: | Переробка продукції переробка яблук, лужний гідроліз, радіопротекторна дія переработка яблок, щелочной гидролиз, радиопротекторное действие processing of apples, alkaline hydrolysis, radioprotection action |
Issue Date: | 2011 |
Publisher: | Аграрний вісник Причорномор'я: зб.наук.праць, №57 |
Citation: | ББК Л911/919; УДК 634.11.001.73 Москалюк, І. В. Комплексна переробка яблук в продукцію радіопротекторної дії [Текст] / І. В. Москалюк // Аграрний вісник Причорномор'я : збірник наукових праць / відп. ред. В.Я. Щербаков. - Одеса : ОДАУ, 2011. - Вип.57 : Біологічні та сільськогосподарські науки. - С.113-117. |
Abstract: | Отримано новий спосіб комплексної переробки яблук, який вміщує лужний гідроліз полісахаридів. Гідроліз проводять в лужному середовищі при рН 8-12 протягом 1-100 хвилин при кімнатній температурі з наступною нейтралізацією пектинового екстракту до рН середовища 4,0 –7,0. Получен новый способ комплексной переработки яблок, который основан на щелочном гидролизе полисахаридов. Гидролиз проводят в щелочной среде при рН 8-12 в течение 1 - 100 минут при комнатной температуре с последующей нейтрализацией пектинового экстракта до рН среды 4,0-7,0. The new method of the complex processing of apples is got, which is based on the alkaline hydrolysis of polysugars. Hydrolysis is carried out in alkaline environment at pH 8-12 dousing 1 - 100 minutes at indoor temperature with the following neutralization of the pectin extract to pH of the environment 4,0-7,0. |
Description: | The new method of the complex processing of apples is got, which is based on the alkaline hydrolysis of polysugars. Hydrolysis is carried out in alkaline environment at pH 8-12 dousing 1 - 100 minutes at indoor temperature with the following neutralization of the pectin extract to pH of the environment 4,0-7,0. |
URI: | http://hdl.handle.net/123456789/171 |
Appears in Collections: | Москалюк Інна Вікторівна |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Moscal.pdf | 271,26 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.