DSpace logo
Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/1382
Title: НАПРЯМКИ ПОДАЛЬШОГО УДОСКОНАЛЕННЯ ВІДГОДІВЕЛЬНИХ І М’ЯСНИХ ЯКОСТЕЙ ВІТЧИЗНЯНИХ ПОРІД СВИНЕЙ В УМОВАХ ПІВДНЯ УКРАЇНИ
Other Titles: Focus area for further improvement of fattening traits and meat qualities of domestic pig breeds under conditions of the south of Ukraine
Authors: Сусол, Р.Л.
Susol, R.
Ільєва, К.В.
Ilieva, K.
Keywords: Свинарство
популяція, свині, велика біла, українська м’ясна, порода, відгодівельні якості, м’ясні якості, молодняк свиней
population, pigs, Large White, Ukrainian Meat breed, fattening traits, meat qualities, growing pigs.
Issue Date: 2016
Publisher: Одеський державний аграрний університет
Citation: УДК 636.082 Сусол Р. Л. Напрямки подальшого удосконалення відгодівельних і м’ясних якостей вітчизняних порід свиней в умовах півдня України / Р. Л. Сусол, К.В.Ільєва // Аграрний вісник Причорномор'я: зб.наук. праць / ОДАУ. - Одеса, 2016. - Вип. 76-2: Сільськогосподарські науки. - С. 79-86.
Abstract: Популяції свиней великої білої та української м’ясної порід, що розводять в умовах Одеської області, характеризуються наступними середніми показниками продуктивності: багатоплідність свиноматок – 10,9–11,8 голів і більше , середньодобовий приріст молодняку на відгодівлі – 891–911 г більше. Одержані результати за середніми показниками витрат корму на 1 кг приросту (3,14–3,50 кг), за товщини шпику (23–26 мм) потребують селекційної корекції за рахунок використання великої білої породи та породи ландрас зарубіжного походження відповідно у поєднанні з великою білою та українською м’ясною породами. Перспектива подальших досліджень полягає у проведені наукових розробок, спрямованих на покращення відгодівельних, м’ясних ознак молодняку свиней з урахуванням живої маси молодняку при народженні, селекційними та технологічними чинниками.
The populations of Large White and Ukrainian Meat pigs bred in Odessa region exhibit the average performance as follows: sow prolificacy is 10.9-11.8 piglets per sow and higher while average daily gain for growing pigs is 891-911 g/d and higher. The results obtained for the average feed cost per 1 kg of the weight gain (3.14-3.50 kg) and the backfat thickness (23-26 mm) require selection correction by combining of the Large White and Ukrainian Meat pigs with the Large White and Landrace pigs of foreign origin, respectively. The prospects for further research involve the performance of scientific research concerned with the improvement of the fattening traits and meat qualities of growing pigs accounting for the live weight at birth, as well as selection and technological factors.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/1382
Appears in Collections:Сусол Руслан Леонідович

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Сусол, Ільєва.pdf579,95 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.