DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/1382
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorСусол, Р.Л.-
dc.contributor.authorSusol, R.-
dc.contributor.authorІльєва, К.В.-
dc.contributor.authorIlieva, K.-
dc.date.accessioned2017-04-13T08:45:16Z-
dc.date.available2017-04-13T08:45:16Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.citationУДК 636.082 Сусол Р. Л. Напрямки подальшого удосконалення відгодівельних і м’ясних якостей вітчизняних порід свиней в умовах півдня України / Р. Л. Сусол, К.В.Ільєва // Аграрний вісник Причорномор'я: зб.наук. праць / ОДАУ. - Одеса, 2016. - Вип. 76-2: Сільськогосподарські науки. - С. 79-86.ru
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/123456789/1382-
dc.description.abstractПопуляції свиней великої білої та української м’ясної порід, що розводять в умовах Одеської області, характеризуються наступними середніми показниками продуктивності: багатоплідність свиноматок – 10,9–11,8 голів і більше , середньодобовий приріст молодняку на відгодівлі – 891–911 г більше. Одержані результати за середніми показниками витрат корму на 1 кг приросту (3,14–3,50 кг), за товщини шпику (23–26 мм) потребують селекційної корекції за рахунок використання великої білої породи та породи ландрас зарубіжного походження відповідно у поєднанні з великою білою та українською м’ясною породами. Перспектива подальших досліджень полягає у проведені наукових розробок, спрямованих на покращення відгодівельних, м’ясних ознак молодняку свиней з урахуванням живої маси молодняку при народженні, селекційними та технологічними чинниками.ru
dc.description.abstractThe populations of Large White and Ukrainian Meat pigs bred in Odessa region exhibit the average performance as follows: sow prolificacy is 10.9-11.8 piglets per sow and higher while average daily gain for growing pigs is 891-911 g/d and higher. The results obtained for the average feed cost per 1 kg of the weight gain (3.14-3.50 kg) and the backfat thickness (23-26 mm) require selection correction by combining of the Large White and Ukrainian Meat pigs with the Large White and Landrace pigs of foreign origin, respectively. The prospects for further research involve the performance of scientific research concerned with the improvement of the fattening traits and meat qualities of growing pigs accounting for the live weight at birth, as well as selection and technological factors.ru
dc.language.isoukru
dc.publisherОдеський державний аграрний університетru
dc.subjectСвинарствоru
dc.subjectпопуляція, свині, велика біла, українська м’ясна, порода, відгодівельні якості, м’ясні якості, молодняк свинейru
dc.subjectpopulation, pigs, Large White, Ukrainian Meat breed, fattening traits, meat qualities, growing pigs.ru
dc.titleНАПРЯМКИ ПОДАЛЬШОГО УДОСКОНАЛЕННЯ ВІДГОДІВЕЛЬНИХ І М’ЯСНИХ ЯКОСТЕЙ ВІТЧИЗНЯНИХ ПОРІД СВИНЕЙ В УМОВАХ ПІВДНЯ УКРАЇНИru
dc.title.alternativeFocus area for further improvement of fattening traits and meat qualities of domestic pig breeds under conditions of the south of Ukraineru
dc.typeArticleru
Розташовується у зібраннях:Сусол Руслан Леонідович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Сусол, Ільєва.pdf579,95 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.