DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/880
Назва: ВІДГОДІВЕЛЬНІ ТА М’ЯСНІ ЯКОСТІ МОЛОДНЯКУ СВИНЕЙ ПОРОДИ П’ЄТРЕН З УРАХУВАННЯМ ДНК-МАРКЕРІВ
Інші назви: ОТКОРМОЧНЫЕ И МЯСНЫЕ КАЧЕСТВА МОЛОДНЯКА СВИНЕЙ ПОРОДЫ ПЬЕТРЕН С УЧЕТОМ ДНК-МАРКЕРОВ
FEEDING AND MEAT QUALITY OF GROWING PIGS BREED PIETRAIN GIVEN DNA MARKERS
Автори: Сусол, Р.Л.
Susol, R.
Теми: відгодівельні, м’ясні якості, поліморфізм, генотип, RYR1, MC4R
откормочные, мясные, качества, полиморфизм, генотип, RYR1, MC4R
fattening, meat quality, polymorphism, genotype, RYR1, MC4R
Дата публікації: 2013
Видавництво: Аграрний вісник Причорномор’я . Вип.70.
Бібліографічний опис: УДК 636.4.033:636.4.084.522.2 Сусол Р. Л. Відгодівельні та м’ясні якості молодняку свиней породи П’єтрен з урахуванням ДНК-маркерів / Р. Л. Сусол // Аграрний вісник Причорномор'я. Біологічні науки. - 2013. - Вип. 70. - С. 96-103.
Короткий огляд (реферат): Аналіз відгодівельних та м’ясних якостей молодняку свиней породи п’єтрен в залежності від поліморфізму за генотипами за генами RYR1 та MC4R показав, що найкращими відгодівельними якостями відзначається молодняк гетерозиготного генотипу АGNn, який має найменший вік досягнення живої маси 100 кг за рахунок підвищених середньодобових приростів. Найменша товщина шпику та найвища оцінка екстер’єру притаманна генотипам GGnn та GGNn.
Анализ откормочных и мясных качеств свиней породы пьетрен в зависимости от полиморфизма по генотипам генов RYR1 и MC4R показал, что лучшими откормочными качествам отличается молодняк гетерозиготного генотипа АGNn,, у которого наименьший возраст достижения живой массы 100 кг за счет повышенного среднесуточного прироста. Наименьшая толщина шпика и наиболее высокий балл экстерьера характерна генотипам GGnn та GGNn.
Analysis of fattening and meat quality of pigs breed Pietrain depending on polymorphism genotypes RYR1 gene and MC4R showed that the best qualities of different fattening young heterozygous genotype AGNn , whose age at the lowest live weight of 100 kg due to increased average daily gain . The smallest thickness of bacon and the highest score exterior characterized genotypes that GGnn GGNn.
Опис: Analysis of fattening and meat quality of pigs breed Pietrain depending on polymorphism genotypes RYR1 gene and MC4R showed that the best qualities of different fattening young heterozygous genotype AGNn , whose age at the lowest live weight of 100 kg due to increased average daily gain . The smallest thickness of bacon and the highest score exterior characterized genotypes that GGnn GGNn.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/880
Розташовується у зібраннях:Сусол Руслан Леонідович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
avpb_2013_70_15.pdf391,23 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.