DSpace logo
Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/865
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorГорохова Я. А., Карунский А. И.-
dc.contributor.authorGorohova Y., Karunskiy A.-
dc.date.accessioned2016-05-24T10:08:18Z-
dc.date.available2016-05-24T10:08:18Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.citationГорохова Я. А. Переваримость питательных веществ корма и продуктивность свиней в зависимости от добавления к рациону глутаминовой кислоты / Горохова Я.А., Карунский А.И. // Инновации в науке. - 2015. - № 9 (46). - С.37-42.ru
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/123456789/865-
dc.descriptionHere is given the influence of the glutamic acid while adding it to the pigs ration. The addition of the glutamic acid into the ration has made some influence on the tendency of the digestion and nutrient absorption. Thus, the daily gain in the control group is 463,6 g and the daily gain in the experimental group is 545,0 g. At the same time the use of the feed for per kg of weight gain in the experimental group was 4,9 feed units, which is in 0,3 feed units or in 5,8 % feed units less if compared to the control group of animals. The data obtained allow to affirm that adding the glutamic acid in the amount of 2 g into the ration of pigs is maximized.ru
dc.description.abstractПриведено влияние глутаминовой кислоты при введении ее в рацион свиней. Ведение глутаминовой кислоты в рацион произвело некоторое влияние на тенденции переваривания и усвоения питательных веществ. При этом среднесуточный прирост в контрольной группе составляет 463,6 г, а в опытной 545,0 г. При этом затраты кормов на 1 кг прироста живой массы в опытной группе составили 4,9 кормовых единицы, это на 0,3 кормовые единицы или 5,8 % меньше по сравнению с животными контрольной группы. Полученные данные дают возможность утверждать о введении в рацион свиней глутаминовой кислоты в количестве 2 г является максимальным.ru
dc.description.abstractHere is given the influence of the glutamic acid while adding it to the pigs ration. The addition of the glutamic acid into the ration has made some influence on the tendency of the digestion and nutrient absorption. Thus, the daily gain in the control group is 463,6 g and the daily gain in the experimental group is 545,0 g. At the same time the use of the feed for per kg of weight gain in the experimental group was 4,9 feed units, which is in 0,3 feed units or in 5,8 % feed units less if compared to the control group of animals. The data obtained allow to affirm that adding the glutamic acid in the amount of 2 g into the ration of pigs is maximized.ru
dc.language.isoruru
dc.publisherИнновации в науке № 9 (46), 2015ru
dc.subjectсвиньи; глутаминовая кислота; рацион; полно- ценное кормление; сбалансированное кормление; пары-аналоги; переваримость веществru
dc.subjectpigs, glutamic acid; ration; full feeding; balanced feeding; a pair of analogs; digestibility of substancesru
dc.titleПЕРЕВАРИМОСТЬ ПИТАТЕЛЬНЫХ ВЕЩЕСТВ КОРМА И ПРОДУКТИВНОСТЬ СВИНЕЙ В ЗАВИСИМОСТИ ОТ ДОБАВЛЕНИЯ К РАЦИОНУ ГЛУТАМИНОВОЙ КИСЛОТЫru
dc.title.alternativeTHE DIGESTIBILITY OF NUTRIENTS OF THE FEED AND THE PRODUCTIVITY OF PIGS ACCORDING TO ADDING THE GLUTAMIC ACID TO THE RATIONru
dc.typeArticleru
Appears in Collections:Карунський Олексій Йосипович



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.