Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/778
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Агапова, Є.М. | - |
dc.contributor.author | Агапова, Е. М. | - |
dc.contributor.author | Ahapova, Ye. M. | - |
dc.contributor.author | Сусол, Р.Л. | - |
dc.contributor.author | Susol, R. | - |
dc.date.accessioned | 2016-05-16T09:16:31Z | - |
dc.date.available | 2016-05-16T09:16:31Z | - |
dc.date.issued | 2015 | - |
dc.identifier.citation | УДК 636.4.082 Агапова Є. М. Характеристика свиней заводського типу "Причорноморський" за відгодівельними та м’ясними якостями / Є. М. Агапова, Р. Л. Сусол // Розведення і генетика тварин. - 2015. - Вип. 49. - С. 57-62. | ru |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/778 | - |
dc.description | The results of breeding work during last 10 years on improving the productive qualities of pigs Large White breed and creating farm type ULW-3 «Black Sea» by cross method of pigs Large White breed native and French selection have allowed to obtain animals that have the following performance parameters: adult boars’ live weight – 320–350 kg; body length – 185–186 cm; adult sows’ live weight – 240–265 kg; body length – 168–172 cm; prolificacy – 10,5–11,5 heads and more, milk production – 60–65 kg, nests’ weight in the age of 35 days – 80–85 kg, survival rate – 90% or more. The average daily gain for fattening to 100 kg live weight at the age of 165–178 days – 807–824 g at the cost of feed per 1 kg gain – 3,01–3,07 kg completed feed, thickness of bacon – 18,05–19,44 mm, length of half carcasses – 96,30–96,62 cm, meat content in carcass – more than 60 %. The quality of meat and fat products in the final genotype meet the current technological standards. | ru |
dc.description.abstract | Підсумки останніх 10-ти років селекційної роботи з удосконалення продуктивних якостей свиней великої білої породи та створення заводського типу УВБ-3 «Причорноморський» методом кросування свиней великої білої породи вітчизняної та французької селекції дали можливість одержати тварин, які мають наступні параметри продуктивності: жива маса дорослих кнурів – 320–350 кг; довжина тулуба – 185–186 см; жива маса повновікових свиноматок – 240–265 кг; довжина тулуба – 168–172 см; багатоплідність – 10,5–11,5 гол. і більше, молочність – 60–65 кг, маса гнізда у 35-деному віці – 80–85 кг, збереженість – 90 % і більше. Середньодобовий приріст на відгодівлі до живої маси 100 кг у віці 165–178 днів – 807–824 г при витратах корму на 1 кг приросту – 3,01–3,07 кг повноцінного комбікорму, товщина шпику – 18,05–19,44 мм, довжина напівтуші – 96,30–96,62 см, вміст м’яса в туші – понад 60 %. Якість м’ясо-сальної продукції у фінального генотипу відповідає існуючим технологічним нормам. | ru |
dc.description.abstract | Итоги последних 10-ти лет селекционной работы по совершенствованию продуктивных качеств свиней крупной белой породы путем создания заводского типа УКБ-3 «Причерноморский» методом кроссирования свиней крупной белой породы отечественной и французской селекции позволили получить животных, которые имеют следующую продуктивность: живая масса взрослых хряков – 320–350 кг; длина туловища – 185–186 см; живая масса полновозрастных свиноматок – 240–265 кг; длина туловища – 168–172 см; многоплодие – 10,5–11,5 гол. и больше, молочность – 60–65 кг, масса гнезда в 35-дневном возрасте – 80–85 кг, сохранность – 90 % и больше. Среднесуточный прирост на откорме до живой массы 100 кг в возрасте 165–178 дней – 807–824 г при затратах корма на 1 кг прироста – 3,01–3,07 кг полноценного комбикорма, толщина шпика – 18,05–19,44 мм, длина полутуши – 96,30–96,62 см, содержание мяса в туше – более 60 %. Качество мясо-сальной продукции у финального генотипа соответствует существующим технологическим нормам. | ru |
dc.description.abstract | The results of breeding work during last 10 years on improving the productive qualities of pigs Large White breed and creating farm type ULW-3 «Black Sea» by cross method of pigs Large White breed native and French selection have allowed to obtain animals that have the following performance parameters: adult boars’ live weight – 320–350 kg; body length – 185–186 cm; adult sows’ live weight – 240–265 kg; body length – 168–172 cm; prolificacy – 10,5–11,5 heads and more, milk production – 60–65 kg, nests’ weight in the age of 35 days – 80–85 kg, survival rate – 90% or more. The average daily gain for fattening to 100 kg live weight at the age of 165–178 days – 807–824 g at the cost of feed per 1 kg gain – 3,01–3,07 kg completed feed, thickness of bacon – 18,05–19,44 mm, length of half carcasses – 96,30–96,62 cm, meat content in carcass – more than 60 %. The quality of meat and fat products in the final genotype meet the current technological standards. | ru |
dc.language.iso | uk | ru |
dc.publisher | Розведення і генетика тварин. № 49 | ru |
dc.subject | Тваринництво | ru |
dc.subject | велика біла порода, заводський тип, відгодівельні, м’ясні якості | ru |
dc.subject | свиньи, крупная белая порода, заводской тип, откормочные, мясные качества | ru |
dc.subject | pigs, Large White breed, farm type, fattening, meat qualities | ru |
dc.title | ХАРАКТЕРИСТИКА СВИНЕЙ ЗАВОДСЬКОГО ТИПУ «ПРИЧОРНОМОРСЬКИЙ» ЗА ВІДГОДІВЕЛЬНИМИ ТА М’ЯСНИМИ ЯКОСТЯМИ | ru |
dc.title.alternative | ХАРАКТЕРИСТИКА СВИНЕЙ ЗАВОДСКОГО ТИПА «ПРИЧЕРНОМОРСКИЙ» ПО ОТКОРМОЧНЫМ И МЯСНЫМ КАЧЕСТВАМ | ru |
dc.title.alternative | CHARACTERISTICS OF PIGS «BLACK SEA» FARM TYPE FOR FATTENING AND MEAT QUALITIES | ru |
dc.type | Article | ru |
Розташовується у зібраннях: | Агапова Євгенія Михайлівна |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Агапова, Сусол.pdf | 1,31 MB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.