DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/753
Назва: ТЕХНОЛОГІЯ ВИРОБНИЦТВА КОМБІКОРМОВОЇ ПРОДУКЦІЇ ДЛЯ СВИНЕЙ, ЗБАГАЧЕНОЇ ЛІЗОЦИМОМ
Інші назви: ТHЕ TECHNOLOGY OF PRODUCTION OF MIXED FODDERS, ENRICHED WITH LYSOZYME, FOR PIGS
Автори: Карунський О.Й., Браженко В.Є., Велесик Я.О.
Каrunsкiy, О., Brazhenko V., Velesik Ya.
Теми: комбікормова продукція, препарат лізоциму, технологія введення ферментного препарату, продуктивна дія
mixed fodder production,lysozyme preparation,the technology of the enzyme preparation introduction,efficiency
Дата публікації: 2014
Видавництво: Зернові продукти і комбікорми № 3 (55) 2014
Бібліографічний опис: УДК [636.085.55-021.632:577.15]:636.4 Карунський О. Й. Технологія виробництва комбікормової продукції для свиней, збагаченої лізоцимом / О. Й. Карунський, В. Є. Браженко, Я. О. Велесик // Зернові продукти і комбікорми. - 2014. - № 3. - С. 38-43.
Короткий огляд (реферат): У статті наведено характеристику імунної системи організму людини та функціональне призначення ферментів. На сьогодні одним із головних напрямків підвищення імунної системи людини є виробництво безпечної продукції рослинного та тваринного походження. Отримання високоякісної продукції тваринного походження залежить від генетичних особливостей порід свиней, умов утримання, програми відгодівлі на всіх етапах вирощування із забезпеченням високоефективними кормами, на якісні властивості яких впливають впровадження інноваційних технологій виробництва, рівень наукових розробок рецептів комбікормової продукції з науково обґрунтованим застосуванням ферментних препаратів. Визначено основну біологічну дію кормових ферментів. Теоретично обґрунтовано застосування ферментного препарату лізоциму у складі комбікормової продукції при годівлі тварин. Встановлено, що введення ферментного препарату лізоциму до складу комбікормів сприяє підвищенню їхньої продуктивної дії при годівлі тварин. Теоретично та експериментально досліджено ефективність введення ферментного препарату лізоциму, покритого оболонкою із желатину, до складу комбікормової продукції. Визначено біологічну ефективність комбікормової продукції, збагаченої лізоцимом, та ефективне використання ферментного препарату лізоциму в раціонах годівлі щурів. Розраховано склад рецепту комбікорму із застосуванням програми «КормОптима» та визначено оптимальний вміст лізоциму відповідно до норм годівлі та показників поживної цінності готової продукції для свиней. Розроблено технологію введення препарату лізоциму та отримано дослідну партію комбікорму для годівлі тварин. Проведено науково-господарські досліди для вивчення ефективності використання ферментного препарату лізоциму в раціонах годівлі свиней Визначено зоотехнічну ефективність комбікормової продукції, збагаченої лізоцимом, покритим оболонкою із желатину, виробленої за розробленою технологією, для свиней. Встановлено, що застосування препарату лізоциму при вирощуванні молодняку свиней дозволяє отримати більшу продуктивність при менших витратах кормів на одиницю продукції.
Опис: The characteristic of the immune system of a man’s organism and functional purpose of ferments, have been determined. Nowadays one of the main directions of the man’s immune system increase is production of safe products of vegetable and animal origin. Obtaining of high-quality production of animal origin depends on the genetic peculiarities of pigs’ breeds, conditions of maintenance, programs of fattening at every stage of growing with providing of high quality fodders, which qualitative properties are influenced by introduction of innovation technologies of the production, the level of scientific working – out of mixed fodder production recipes with scientifically grounded application of enzyme preparations. The main biological effect of fodder enzymes has been determined. Application of the enzymes preparation of lysozyme in the composition of mixed fodder production in animal feeding, has been theoretically grounded. It has been established that introducing of the enzyme preparation lysozyme, into the composition of mixed fodder influences their efficient process increase. The efficiency of introducing of the enzyme preparation of lysozyme, covered by gelatinous capsule, into the composition of mixed fodder production, has been theoretically and experimentally proved. The biologic efficiency of mixed fodder production, enriched by lysozyme and the efficient application of the enzyme preparation of lysozyme in the rats’ diets, have been determined. The composition of the mixed fodder recipe with application of “KormOptima” program has been calculated and optimum content of lysozyme concerning standards of feeding and indices of the nutritional value of the finished production for pigs, has been determined. The technology of introduction of the lysozyme preparation has been developed and the experimental batch of mixed fodder for feeding the animals has been received. Scientific and economic experiments to study the efficiency of application of the enzyme preparation of lysozyme in the rations of pigs’ feeding, have been carried out. Zoological and technical efficiency of mixed fodder production, enriched by lysozyme, covered by gelatinous capsule, made according to the developed technology, for pigs, has been determined. It has been proved, that application of the lysozyme preparation in growing young pigs, allows to receive more efficiency and less expenditure of fodders by an item of production.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/753
Розташовується у зібраннях:Карунський Олексій Йосипович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Zpik_2014_3_10.pdf701,46 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.