DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/567
Назва: Формування і функціонування регіонального ринку овочевої продукції
Інші назви: Формирование и функционирование регионального рынка овощной продукции
Formation and functioning of vegetable production regional market
Автори: Атамась, Г.П.
Atamas, G.
Теми: Економіка АПК
ринок, регіон, овочевий ринок, формування попиту, формування пропозиції, державне регулювання, конюнктура ринку, овочева товарна політика
рынок, регион, овощной рынок, формирование спроса, формирование предложений, государственное регулирование, конъюнктура рынка, овощная товарная политика
market, region, vegetable market, formation of demand, formation of proposition, state regulation, conjuncture of market, vegetable goods policy
Дата публікації: 2005
Видавництво: Миколаївський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК 332.1:228.516.4:635.1/.8.002.6 Атамась Г.П. Формування і функціонування регіонального ринку овочевої продукції: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.07.02 / Г.П. Атамась ; Миколаїв. держ. аграр. ун-т. — Миколаїв, 2005. — 21 с.
Короткий огляд (реферат): В дисертації подаються теоретико-методологічні та прикладні основи формування і функціонування регіонального ринку овочевої продукції. Визначено передумови становлення овочевого ринку регіону. З'ясовано роль і місце Одеського регіону в овочевому господарстві України. Розкрито основні складові формування пропозицій на регіональному овочевому ринку. Висвітлено перспективи формування попиту та можливості удосконалення кон'юнктури регіонального ринку овочів. Визначено основні напрями раціоналізації товарної овочевої політики регіону, значні перспективи розвитку якої реальні за умови прийняття участі в цьому процесі різних організаційно-правових форм аграрного виробництва. Різноманітність суб'єктів ринкової діяльності овочевого ринку є визначальною рисою його сучасного становлення. При виборі стратегічних орієнтирів стосовно посівів та асортиментного складу овочевих культур важливе значення має конкурентоспроможність товаровиробників. Встановлено наявність можливостей в Одеській області виробництва екологічно чистої продукції, якому сприятиме: розробка комплексної програми екологізації розвитку регіонального овочівництва; формування обласної інфраструктури та відповідних ланок з сертифікації і гарантування якості екологічно чистої овочевої продукції; економічне стимулювання через бюджети різних рівнів виробництва, переробки та продажу екологічно чистих овочів; маркетинговий пошук відповідних споживчих ринкових сегментів; інформаційне забезпечення населення щодо переваг відповідної продукції. Обгрунтовано перспективи інноваційно-інвестиційного розвитку регіонального овочевого ринку.
Диссертация посвящена вопросам обоснования путей повышения эффективности формирования и функционирования регионального рынка овощной продукции. Установлено наличие возможностей производства в Одесской области экологически чистой продукции, которым будет благоприятствовать разработка комплексной программы экологизации развития регионального овощеводства; формирование областной инфраструктуры и соответствующих звеньев по сертификации и гарантированию качества экологически чистой овощной продукции с использованием бюджетов разных управленческих уровней экономическое стимулирование производства, переработки и продажи экологически чистых овощей; маркетинговый поиск соответствующих сегментов потребителей регионального, национального и мирового рынков; информирование населения относительно преимуществ данной продукции. Обоснованы перспективы инновационно-инвестиционного развития регионального овощного рынка.
In the dissertation theoretic-methodological and applied principles of formation and functioning of vegetable production regional market are given. Reasons of formation of regional vegetable market are determined. Role and place of Odessa region are elucidated in vegetable economy of Ukraine. Main composites of formation of propositions at the regional vegetable market are uncovered. Perspectives of formation of demand and opportunities of improvement of conjuncture of regional vegetable market are elucidated. Main directions of rationalization of goods vegetable policy of region are determined, considerable perspectives of its development are reality if in this process different organization-legal forms of agrarian production are taking part. Variety of subjects of market activity of vegetable market is determined line of its modern formation. By choice of strategic orientatives of sowing and assortment composition of vegetable cultures important meaning have competitorable of goods maker. Presence of possibilities in Odessa region production of ecological clear goods, further for its: working of complex programme of ecologization of development of regional vegetable market; formation of region infrastructure and corresponding links by certification and quarantine of quality of ecological clear vegetable goods; economic stimulation through budgets of various levels of production, remakes and selling ecological clear vegetables; making search of corresponding purchasing capacity market segments; information securing of population by mainly corresponding goods. Perspectives of innovate-investment development of regional vegetable market.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/567
Розташовується у зібраннях:*АВТОРЕФЕРАТИ

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Атамась Г.П..pdf364,86 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.