DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5387
Назва: ВЕТЕРИНАРНО-САНІТАРНЕ ІНСПЕКТУВАННЯ ВИРОБНИЦТВА МОЛОКА
Інші назви: VETERINARY AND SANITARY INSPECTION OF MILK PRODUCTION
Автори: Войцехівський В., Тарасенко Л.
Voicehivskiy V., Tarasenko L.
Теми: лактуючі корови, молоко, соматичні клітини, ДСТУ, санітарні заходи
lactating cows, milk, somatic cells, DSTU, sanitary measures
Дата публікації: 2025
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК: 636.09:614.31:637.12 Войцехівський В., Тарасенко Л. Ветеринарно-санітарне інспектування виробництва молока. Аgrarian Bulletin of the Black Sea Littoral. 2025, Issue 115. С. 74-84.
Короткий огляд (реферат): Безпека та якість харчових продуктів є критично важливими питаннями, яким слід приділяти більше уваги в усьому світі, головним чином з точки зору якості харчування та здоров'я споживача. Фактори, які можуть бути джерелом потенційної небезпеки в харчових продуктах, супроводжується неправильною сільськогосподарською практикою та поганим гігієнічним середовищем на всіх етапах харчового ланцюга. Лікарі та вчені життєво залежать один від одного у просуванні як громадського здоров'я, так і соціальної справедливості на благо всіх, і що стан здоров'я не може покращитися без доступу до чистої води, якісної їжі та гігієнічних умов життя. Ключовим питанням, яке слід враховувати, чи є дане молоко якісним та безпечним, є знання хімічних, мікробіологічних та фізичних стандартів молочних продуктів.
Опис: Food safety and quality are critically important issues that should be given more attention worldwide, primarily from the perspective of nutritional quality and consumer health. Factors that can be a source of potential hazards in food products are accompanied by improper agricultural practices and a poor hygienic environment at all stages of the food chain. Doctors and scientists are vitally dependent on each other in promoting both public health and social justice for the benefit of all, and that the state of health cannot improve without access to clean water, quality food, and hygienic living conditions. A key issue to consider whether a given milk is of high quality and safe is the knowledge of the chemical, microbiological, and physical standards for dairy products. Thus, food safety is extremely important to protect the consumer from infectious agents, such as bacteria and parasites, which can be transmitted through the consumption of milk. Through safe food handling, the spread of diseases and deaths can be prevented. Safe food handling begins at the production stage and continues throughout the production process.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): DOI 10.37000/abbsl.2025.115.07
http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5387
Розташовується у зібраннях:*НАУКОВІ ПРАЦІ АСПІРАНТІВ*

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
9.pdf737,89 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.