
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5271
Назва: | МЕТОДИКА РОЗРАХУНКУ РАЦІОНІВ З ВИКОРИСТАННЯМ КВАДРАТУ ПІРСОНА ДЛЯ БАГАТОКОМПОНЕНТНИХ КОРМОВИХ СУМІШЕЙ |
Інші назви: | METHOD OF CALCULATING RATIONS USING PEARSON'S SQUARE FOR MULTICOMPONENT FEED MIXTURES |
Автори: | Нагорний С., Чалий О., Криворучко Ю., Косенко С. Nagorniy S., Chaliy O., Kryvoruchko Yu., Kosenko S. |
Теми: | раціон, основні корми, додаткові корми, обмінна енергія, сирий протеїн, перетравний протеїн, кишково-засвоюваний протеїн, норма годівлі ration, basic feeds, additional feeds, exchangeable energy, crude protein, digestible protein, intestinally digestible protein, feeding rate |
Дата публікації: | 2024 |
Видавництво: | Одеський державний аграрний університет |
Бібліографічний опис: | УДК: 636.1; 636.2; 636.4 Нагорний С., Чалий О., Криворучко Ю., Косенко С. Методика розрахунку раціонів з використанням квадрату Пірсона для багатокомпонентних кормових сумішей. Аgrarian Bulletin of the Black Sea Littoral. 2024, Issue 113. С. 75-87. |
Короткий огляд (реферат): | Перетворення поживних речовин кормів у продукти, придатні для використання людиною, - м’ясо, молоко, яйця, вовна, пух, шкури тощо – є головною метою галузі тваринництва. Наука про годівлю тварин – це, перш за все, наука про раціональні способи використання кормів. Для технологів виробництва тваринницької продукції важливо вміти правильно розраховувати раціони годівлі тварин, враховуючи досягнення науки. У годівлі тварин особливо важливу роль відіграє здатність корму задовольняти потребу тварин в енергії. В роботі наведено методику розрахунку раціонів годівлі сільськогосподарських тварин, яка передбачає його розподіл на основну і додаткову частини, в якій з використанням методу квадрата Пірсона, визначається баланс основних поживних речовин за рахунок співвідношення кормів в кормосуміші. |
Опис: | The work provides a methodology for calculating the rations of feeding agricultural animals, which involves dividing it into the main and additional parts, in which, using the Pearson square method, the balance of the main nutrients is determined due to the ratio of feeds in the feed mixture. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5271 |
Розташовується у зібраннях: | Косенко Світлана Юріївна |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
15.pdf | 580,23 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.