DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5180
Назва: ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ МОЛОЧНОГО СКОТАРСТВА В УКРАЇНІ
Інші назви: TRENDS OF DAIRY BREEDING DEVELOPMENT IN UKRAINE
Автори: Шевченко А., Петренко О.
Shevchenko A. , Petrenko O.
Теми: молочна галузь, молочне скотарство, розвиток, велика рогата худоба, виробництво молока, продуктивність, резерви розвитку
dairy industry, dairy breeding, development, cattle, milk production, productivity, development reserves
Дата публікації: 2020
Видавництво: Галицький економічний вісник
Бібліографічний опис: УДК 338.439.5:637 Шевченко А., Петренко О. Тенденції розвитку молочного скотарства в Україні. Галицький економічний вісник. 2020. № 2(63). С. 109-117.
Короткий огляд (реферат): Значення молочної галузі в Україні важко переоцінити, тому актуальним питанням є дослідження сучасного стану та перспектив розвитку в Україні. Визначено, що зміни у розвитку молочного скотарства негативно впливають на соціально-економічний розвиток країни та є складовою продовольчої безпеки. Серед основних факторів скорочення виробництва молочної продукції виділено: зниження купівельної спроможності українців, ускладнення виходу продукції на світові ринки в зв’язку із незадовільними показниками якості, відсутність діючої державної підтримки виробників молока, диспаритет цін у сільському господарстві, руйнування системи матеріально-технічного забезпечення. Визначені регіони, що мають сприятливі природно-кліматичні умови для концентрації даного виробництва. Проведено аналіз структурного виробництва молока в Україні та виявлено сильні й слабкі регіони за рівнем молочної продуктивності у господарствах населення. Проаналізовано забезпеченість молоком населення країни.
Опис: The importance of the dairy industry in Ukraine is difficult to overestimate, therefore the investigation of the current state and prospects of development in Ukraine is very important. It is determined that changes in the diary breeding development have negative impact on the socio-economic development of the country and are the components of food security. Among the main factors of the dairy production decline are the following: decrease in Ukrainians purchasing power, difficulties of the world markets entry caused by poor quality indicators, lack of active state support for dairy producers, price disparity in agriculture, destruction of the material support system. The regions having favorable natural and climatic conditions for the given production concentration are identified. Analysis of structural milk production in Ukraine is carried out and strong and weak regions by the level of milk productivity in farms business are determined. The population milk supply in the country is analyzed.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5180
Розташовується у зібраннях:Шевченко (Нікіфорчук) Аліса Анатоліївна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Тенденції розвитку молочного скотарства в Україні.pdf4,47 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.