
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5104
Назва: | ВПЛИВ TRICHOSTRONGYLUS COLUBRIFORMIS НА БІОХІМІЧНІ ПОКАЗНИКИ СИРОВАТКИ КРОВІ ОВЕЦЬ |
Автори: | Бондаренко Л. В., Богач М. В. |
Теми: | trichostrongylus colubriformis, біохімічні показники, сироватка крові овець |
Дата публікації: | 2024 |
Видавництво: | Інститут експериментальної і клінічної ветеринарної медицини |
Бібліографічний опис: | Бондаренко Л. В., Богач М. В. Вплив Trichostrongylus colubriformis на біохімічні показники сироватки крові овець. VetBioConnect : онлайн-конференція аспірантів і молодих вчених у сфері Єдиного здоров’я та біотехнології. Харків 3-4 червня 2024 р./ Інститут експериментальної і клінічної ветеринарної медицини. Харків, 2024. С. 14-16. |
Короткий огляд (реферат): | В Україні відбулися суттєві зміни в розміщенні поголів᾽я овець по регіонах. Знизилася кількість овець у зоні Лісостепу, зросла у зоні Степу і на Поліссі. У цих регіонах зменшувалося поголів᾽я овець на сільськогосподарських підприємствах, натомість його збільшення відбувається в індивідуальних фермерських і присадибних господарствах. Шлунково-кишкові паразити дрібних жуйних є однією з основних причин економічних втрат у галузі вівчарства. Різний ступінь інвазованості призводить до низької продуктивності, високої смертності та затримки розвитку організму тварини. Хронічні та субклінічні ознаки ускладнюють діагностику інвазії, спричиненої Trichostrongylus colubriformis. Метою роботи було з᾽ясувати вплив T. colubriformis на біохімічні та імунологічні показники сироватки крові овець. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://www.iekvm.kharkov.ua/documents/VetBioConnect_2024_theses.pdf http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5104 |
Розташовується у зібраннях: | Богач Микола Володимирович |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Бондаренко Л., Богач М. .pdf | 661,17 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.