Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5082| Назва: | ОСНОВНІ ЕЛЕМЕНТИ ЗАХИСТУ РОСЛИН У ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОЩУВАННЯ ЗИМУЮЧОГО ГОРОХУ В УМОВАХ ПІВДНЯ УКРАЇНИ |
| Автори: | Усов Р., Переста А., Кривенко А., Соломонов Р. |
| Теми: | захист рослин, технології вирощування, зимуючий горох, Південь України |
| Дата публікації: | 2024 |
| Видавництво: | Одеський державний аграрний університет |
| Бібліографічний опис: | УДК 635.656:631.52 Усов Р., Переста А., Кривенко А., Соломонов Р. Основні елементи захисту рослин у технології вирощування зимуючого гороху в умовах Півдня України. Актуальні аспекти розвитку науки і освіти : зб. мат-лів IV Міжнар. наук.-практ. конф. наук.-педагог. працівників та молодих науковців, 24-25 жовтня 2024 р. Одеса : ОДАУ, 2024. С. 431-433. |
| Короткий огляд (реферат): | Горох займає одне з головних місць між зернобобових культур в Україні. Здатність гороху пов’язано давати високі й стабільні урожаї за невеликий вегетаційний період. Насіння гороху містить від 15 до 36 % білка, і до 53 % вуглеводів, приблизно 3,5 % зольних речовин та 1,6 % жирівРослинний білок гороху за складом амінокислот є повноцінним, і засвоюється в 1,65 рази ефективніше, у порівнянні з білком пшениці. Незамінність гороху в забезпеченні тваринництва повноцінними високобілковими кормами вимагає щорічного виробництва зерна цієї культури на рівні 3,6–4,1 млн тонн і розширення площ посівів до 3–4,2 тис. га. Рослини гороху можуть синтезувати азот з атмосфери в обсязі від100 до 156 кг у діючій речовині, що відповідає 300–420 кг селітри аміачної. Тому горох вважається одним з найкращих попередників для більшості сільськогосподарських культур, особливо групі зернових. |
| URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5082 |
| Розташовується у зібраннях: | Кривенко Анна Іванівна |
Файли цього матеріалу:
| Файл | Опис | Розмір | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| Основні елементи захисту рослин .pdf | 645,58 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.