DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4825
Назва: ВЗАЄМОЗВ’ЯЗОК ПРОМІРІВ ТА ЖВАВОСТІ КОНЕЙ РИСИСТИХ ПОРІД, ЯКІ ВИПРОБУВАЛИСЬ НА ФІЛІЇ "ОДЕСЬКИЙ ІПОДРОМ" ДП "КОНЯРСТВО УКРАЇНИ"
Автори: Косенко С. Ю., Чебан В. С.
Теми: орловська рисиста порода, призова рисиста порода, іподром, випробування, жвавість, проміри, роботоздатність
Дата публікації: 2024
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК: 798.664(477.74-20) Косенко С. Ю., Чебан В. С. Взаємозв’язок промірів та жвавості коней рисистих порід, які випробувались на філії "Одеський іподром" ДП "Конярство України". Сучасні виклики та шляхи покращення технології виробництва продукції тваринництва: мат-ли III Міжнар. наук.-практ. конф. НПП та молодих науковців (м. Одеса, 06-07 червня 2024 р.) / ОДАУ. Одеса, 2024. С. 73-75.
Короткий огляд (реферат): Орловський рисак є універсальною породою, яка, крім випробувань на іподромах, використовується у драйвінгу, класичних видах кінного спорту, кінному туризмі, а також поповнює ринок коней хобі- класу. Основним методом селекційної роботи з орловською рисистою породою є чистопородне розведення за комплексом ознак, а саме: роботоздатність, (жвавість, скороспілість, витривалість, довговічність та ін), а також вираженість типу, правильність екстер'єру, проміри. Вивчали взаємозв'язок основних промірів коней та їх жвавості. Встановлено, що між екстер’єрними промірами та жвавістю коней на 1600 м виявлена незначна позитивна кореляція, найбільший показник якої існує між жвавістю та обхватом грудей - 0,32±0,037 у орловських та 0,31±0,034 у призових рисаків.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4825
Розташовується у зібраннях:Косенко Світлана Юріївна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Косенко С. Ю., Чебан .pdf492,11 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.