DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4805
Назва: СТРАТЕГІЯ DIVA У ВЕТЕРИНАРНІЙ ВАКЦИНОЛОГІЇ
Автори: Панікар В., Гарагуля Г.
Теми: стратегія DIVA, ветеринарна вакцинологія, вакцинація тварин
Дата публікації: 2024
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: Панікар В., Гарагуля Г. Стратегія DIVA у ветеринарній вакцинології. Актуальні питання судово-ветеринарної експертизи: реалії та перспективи: мат-ли Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 23–24 травня 2024 р.) / ОДАУ. Одеса, 2024. С. 148-153.
Короткий огляд (реферат): Термін DIVA був введений у 1999 році J. T. van Oirschot з Центрального ветеринарного інституту в Нідерландах. Зараз він зазвичай використовується як абревіатура для позначення поняття «відрізнити інфікованих тварин від вакцинованих». Термін спочатку застосовувався по відношенню до маркерних вакцин, які базуються на делеційних мутантах мікробів дикого типу, у поєднанні з диференційним діагностичним тестом. Пізніше стратегію DIVA було розширено за рахунок включення субодиничних та цільновіріонних вакцини та інактивованих вакцин. DIVA-вакцини часто називають маркерними.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4805
Розташовується у зібраннях:Панікар Ігор Ігорович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Стратегія DIVA .pdf1,35 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.