DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4804
Назва: АРГУЛЬОЗ КОРОПІВ У ВОДОЙМАХ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Автори: Богач М., Панікар В.
Теми: аргульоз коропів, водойми, Одеська область, захворювання риб
Дата публікації: 2024
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: Богач М., Панікар В. Аргульоз коропів у водоймах Одеської області. Актуальні питання судово-ветеринарної експертизи: реалії та перспективи: мат-ли Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 23–24 травня 2024 р.) / ОДАУ. Одеса, 2024. С. 135-136.
Короткий огляд (реферат): Розвитку рибного господарства перешкоджають різні захворювання як незаразного (несприятливі умови середовища), так і заразного (мікозні, вірусні, паразитарні захворювання) характеру. У весняно-літній період на тілі риби можуть паразитувати крустацеози, збудниками яких є паразитичні ракоподібні Lernea cyprinacea та Argulus foliaceus. Їх реєструють у ставах різних категорії, проте захворювання риби та їх загибель відбувається лише там, де порушені рибоводно-санітарні правила утримання. Риба, яка плаває в безпосередній близькості від дна озера і яка не дуже активна у своїх поведінкових звичках (пескарь, короп і ціп’яки) має більшу ймовірність зараження, ніж риба, яка живе на поверхні (плотва і краснопірка).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4804
Розташовується у зібраннях:Богач Микола Володимирович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Аргульоз коропів .pdf422,11 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.