DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4792
Назва: ОСОБЛИВОСТІ ПАТОМОРФОЛОГІЧНИХ ЗМІН ЗА ТУБЕРКУЛЬОЗУ ДРІБНОЇ РОГАТОЇ ХУДОБИ
Автори: Кючюксарач Н., Скрипка М.
Теми: патоморфологічні зміни, туберкульоз, дрібна рогата худоба
Дата публікації: 2024
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: Кючюксарач Н., Скрипка М. Особливості патоморфологічних змін за туберкульозу дрібної рогатої худоби. Актуальні питання судово-ветеринарної експертизи: реалії та перспективи: мат-ли Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 23–24 травня 2024 р.) / ОДАУ. Одеса, 2024. С. 43-45.
Короткий огляд (реферат): Туберкульоз тварин включений до переліку захворювань, які підлягають обов’язковій реєстрації Всесвітньої організації охорони здоров’я тварин. Більшість зоонозів виникає при тісному контакті між людьми та різними видами тварин. Люди можуть бути інфіковані туберкульозом через прямий контакт із зараженими тваринами, повітряно-крапельним шляхом або вживаючи заражене сире молоко чи м’ясо. Конкретні групи, такі як лікарі ветеринарної медицини, фермери, працівники бійні та м'ясники, знаходяться в групі професійного ризику. Є ряд досліджень, які описують роль овець в епідеміології туберкульозу великої рогатої худоби, зазначається що вони також можуть відігравати важливу роль у передачі захворювання іншим видам тварин. Не зважаючи на це в науковій літературі неодноразово піднімалось питання що до недостатньої інформації щодо особливостей захворювання дрібної жуйної худоби на туберкульоз. Мета: встановити у віковому аспекті особливості ураження органів та тканин овець за туберкульозу.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4792
Розташовується у зібраннях:Скрипка Марина Вікторівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Кючюксарач, Скрипка .pdf637,4 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.