DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4746
Назва: ЗАХОДИ ПРОФІЛАКТИКИ СКАЗУ В УМОВАХ МІСТА ОДЕСА
Автори: Панікар І. І., Жунько І. Д., Горносталь Р. А.
Теми: профілактика сказу, Одеса, захворювання тварин на сказ, епізоотологічне обстеження
Дата публікації: 2023
Видавництво: Державний науково-контрольний інститут біотехнології і штамів мікроорганізмів
Бібліографічний опис: Панікар І. І., Жунько І. Д., Горносталь Р. А. Заходи профілактики сказу в умовах міста Одеса. Біотехнологія та її роль в забезпеченні здоров’я людей та тварин: мат-ли Міжнар.наук.-практ. конф. (м.Київ, 20 грудня 2023 р.). Ніжин. 2023. С. 123-125.
Короткий огляд (реферат): Відомо, що профілактика сказу має важливе значення. Особливе має роз’яснювальна робота серед населення, для цього використовують радіо, місцеву пресу та ін. Необхідно, щоб кожний, в тому числі й діти, знали, як поводитися з бродячими собаками і котами, а також з дикими хижаками, якщо вони попадають до рук людей. Кожному потрібно пам’ятати, що такі тварини можуть бути заражені на сказ і завдати непоправної шкоди людині. При одержанні повідомлення, щодо підозри на сказ, лікар ветеринарної медицини повинен терміново прибути на місце для встановлення діагнозу захворювання і вжити відповідних заходів, щодо його ліквідації. Мета дослідження: вивчити організацію і проведення заходів профілактики сказу та прийняти участь в запланованих заходах, щодо профілактики сказу в приватному секторі міста.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4746
Розташовується у зібраннях:Панікар Ігор Ігорович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Профілактика сказу .pdf413,42 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.