DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4714
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorPiven O. T., Cheremnykh H. G.-
dc.contributor.authorПівень О, Черемних Г.-
dc.date.accessioned2024-08-08T12:29:13Z-
dc.date.available2024-08-08T12:29:13Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationUDC 614.31:635.1/.8(477.74-20) Piven O. T., Cheremnykh H. G. Monitoring of the content of nitrates in the most common vegetables of the odessa’s commercial network. Аgrarian Bulletin Black Sea Littoral. 2024, Issue 111. Р. 59-63.uk_UA
dc.identifier.urihttp://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4714-
dc.description.abstractThe article presents the results of the research on the content of nitrates in the most common vegetables of the Odesa retail network. It has been established that certain types of vegetables have a nitrate content that significantly exceeds the permissible values, and their consumption without proper pretreatment can lead to poisoning. In particular, the content of nitrates in table beets was in the range of 4000.0±254.0-9999.0±457.7 mg/kg. The content of nitrates in the head of white cabbage turned out to be high (1600.0±69.3-2200.0±98.6 mg/kg) and in potatoes (330.0±25.5-850.0±64.2 mg/kg No excess of nitrate content was found in onions and carrots, and it was 30.0±2.5 and 50.0±3.7-190.0±16.3 mg/kg, respectively.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherОдеський державний аграрний університетuk_UA
dc.subjectnitrates, nitrites, poisoning, safety, vegetablesuk_UA
dc.titleMONITORING OF THE CONTENT OF NITRATES IN THE MOST COMMON VEGETABLES OF THE ODESSA’S COMMERCIAL NETWORKuk_UA
dc.title.alternativeМОНІТОРИНГ ВМІСТУ НІТРАТІВ У НАЙБІЛЬШ ПОШИРЕНИХ ОВОЧАХ ТОРГІВЕЛЬНОЇ МЕРЕЖІ М. ОДЕСИuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Півень Ольга Тарасовна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2_563-Текст статті-1474-1-10-20240802.pdf308,29 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.