DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4686
Назва: ТЕРАПЕВТИЧНИЙ ПОТЕНЦІАЛ СТОВБУРОВИХ КЛІТИН У ВЕТЕРИНАРНІЙ ПРАКТИЦІ
Автори: Тюніна Д., Зеленіна О.
Теми: регенеративна медицина, терапевтичний потенціал, стовбурові клітини, ветеринарна практика
Дата публікації: 2024
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: Тюніна Д., Зеленіна О. Терапевтичний потенціал стовбурових клітин у ветеринарній практиці. Актуальні питання судово-ветеринарної експертизи: реалії та перспективи: мат-ли Всеукр. наук.-практ. конф. наук.-педагог. працівників та молодих науковців (м. Одеса, 23-24 травня, 2024 р.). Одеса. 2024. С. 111-115.
Короткий огляд (реферат): Терапія стовбуровими клітинами широко вивчається з моменту початку використання трансплантації кісткового мозку для гематологічних захворювань у 1950-х роках. Відтоді інтерес і дослідження подальшого застосування стовбурових клітин, особливо в регенеративній медицині, значно розширилися. Регенеративна медицина – це галузь медицини, яка розробляє методи вирощування, відновлення або заміни пошкоджених або хворих клітин, органів або тканин. За своєю суттю стовбурові клітини є недиференційованими клітинами, здатними до самовідновлення, регенерації та диференціації в специфічні типи клітин, що дозволяє регенерувати та відновлювати пошкоджену тканину. Стовбурові клітини також мають здатність генерувати пептиди, які мають потенціал для терапевтичного застосування при лікуванні різних захворювань.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4686
Розташовується у зібраннях:Зеленіна Оксана Михайлівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Тюніна Д., Зеленіна О. .pdf1,09 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.