DSpace logo
Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4682
Title: ПЕРЕВАГИ ВИКОРИСТАННЯ ГЕМАТОЛОГІЧНИХАНАЛІЗАТОРІВ ВЕТЕРИНАРНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ ПРИ ДОСЛІДЖЕННІ КРОВІ РІЗНИХ ВИДІВ ТВАРИН
Authors: Зеленіна О., Жунько І., Чернікова Є.
Keywords: гематологічні аналізатори, ветеринарне призначення, дослідження крові, види тварин
Issue Date: 2024
Publisher: Національний фармацевтичний університет
Citation: Зеленіна О., Жунько І., Чернікова Є. Переваги використання гематологічних аналізаторів ветеринарного призначення при дослідженні крові різних видів тварин. Сучасні досягнення та перспективи клінічної лабораторної медицини у діагностиці хвороб людини та тварин: мат-ли ІV Міжнар. наук.-практ. дистанц. конф. (м. Харків, 28 березня 2024 р.). Харків. 2024. С. 103-105.
Abstract: Лабораторні дослідження крові проводяться з різних причин. Скринінгові тести, такі як загальний аналіз крові, можуть бути проведені для обстеження пацієнтів, під час першого огляду хворої тварини, з метою моніторинга стану здоровʼя пацієнта та для підтвердження або спростовування первинного діагнозу. В світі розроблені і активно застосовуються в ветеринарній практиці гематологічні аналізатори ветеринарного призначення, але, водночас, існують проблеми з дослідженням крові тварин на гематологічних аналізаторах, призначених для аналізу крові людини, оскільки ветеринарні лікарі направлять кров тварин на гематологічні дослідження в лабораторії гуманної медицини. Мета. Проаналізувати доцільність використання гематологічних аналізаторів саме ветеринарного призначення при дослідженні крові різних видів тварин.
URI: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4682
Appears in Collections:Зеленіна Оксана Михайлівна

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Зеленіна О..М..pdf684,85 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.