DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4655
Назва: ЕКЗОТИЧНІ ТВАРИНИ ЯК ПЕРЕНОСНИКИ РІЗНИХ ХВОРОБ: СТРАТЕГІЇ ПРОФІЛАКТИКИ ТА КОНТРОЛЮ
Автори: Москалюк І. В., Сакун М. М., Шульженко Є. О., Хамід К. О.
Теми: екзотичні тварини, переносники хвороб, профілактика, контроль
Дата публікації: 2024
Видавництво: SPC “Sci-conf.com.ua”
Бібліографічний опис: Москалюк І. В., Сакун М. М., Шульженко Є. О., Хамід К. О. Екзотичні тварини як переносники різних хвороб: стратегії профілактики та контролю. The 2nd International scientific and practical conference “Perspectives of contemporary science: theory and practice” (April 1-3, 2024) SPC “Sci-conf.com.ua”, Lviv, Ukraine. 2024. Р. 63-69.
Короткий огляд (реферат): зв’язку зі зростанням інтересу до екзотичних тварин як домашніх улюбленців, збільшується кількість випадків захворювань, що передаються від цих тварин до людини. Серед найпоширеніших екзотичних тварин, які утримуються як домашні улюбленці, можна виділити єнота-полоскуна, їжака, фенека, білку, лисицю та цукрового поссума. З поширенням екзотичних тварин як домашніх улюбленців, виникає актуальна проблема контролю за інфекційними хворобами, які вони можуть переносити. Забезпечення безпеки та здоров'я громадян стає надзвичайно важливою задачею для ветеринарної медицини та органів державного контролю. Метою даної роботи є дослідження стратегій профілактики та контролю за інфекційними хворобами, які можуть передаватися від екзотичних тварин до людини. Основна увага приділяється аспектам утримання екзотичних тварин як домашніх улюбленців та впливу цього процесу на поширення інфекційних захворювань. Робота має на меті виявлення ефективних заходів профілактики та контролю цих хвороб у зазначених видів екзотичних тварин.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4655
Розташовується у зібраннях:Москалюк Інна Вікторівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Екзотичні тварини .pdf836,59 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.