DSpace logo
Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4632
Title: ВПЛИВ ЕКОБРЕНДУ ЛЬОНУ ОЛІЙНОГО НА РОЗВИТОК ВИРОБНИЦТВА БЕЗПЕЧНОЇ ПРОДУКЦІЇ
Other Titles: INFLUENCE OF THE OIL FLAX ECO-BRAND ON THE DEVELOPMENT OF SAFE PRODUCTION
Authors: Березовський Ю. В., Кузьміна Т. О., Мацієвич Т. О.
Berezovsky, Yu., Kuzmina, T., Mazievich, T.
Keywords: треста, волокно, конкуренція, неволокнисті домішки, м’яльні вальці, тіпальний вузол, вібруючий пристрій
retted straw, fibre, competition, non-fibrous impurities, breaking rollers, scutching unit, vibration device
Issue Date: 2020
Publisher: Scientific Horizons
Citation: УДК 677.11: 338.4:006.015.8 Березовський Ю. В., Кузьміна Т. О., Мацієвич Т. О. Вплив екобренду льону олійного на розвиток виробництва безпечної продукції. Scientific Horizons, 2020. 23(12). С. 65-73.
Abstract: У сучасних умовах конкурентної боротьби екобренд виступає однією із основних передумов ефективного розвитку господарства країни. У нестабільній економічній ситуації переформатування суспільства України проходить надто мляво, проблеми швидко наростають, чим беззаперечно користуються недоброчесні гравці на споживчому ринку товарів. У статті розглядається напрям внутрішнього та світового товарних ринків, вказується на необхідність розвитку ринку екологічно безпечних товарів на основі льону олійного, поліпшення якості льоновмісної продукції внаслідок використання передових технологій та інноваційного обладнання. Методами дослідження стали: монографічний, порівняння, аналіз, математичне планування та графічний. Визначено, що основною передумовою сталого розвитку країни в умовах глобалізації економіки, обмеженості ресурсів і розвитку технологій є застосування екобрендингу. З метою підвищення ефективності процесів обробки волокнистого матеріалу розроблено спосіб переробки олійного льону, який дозволяє розширити асортимент продуктів переробки трести льону олійного та створити безвідходну технологію. Розроблено спосіб одержання однотипного волокна з лубоволокнистих культур, який надає можливість переробляти стебла льону олійного. Перспективи використання представлених технічних і технологічних розробок можуть сприяти модернізації переробної галузі легкої промисловості, її подальшого розвитку, розширення ринку України, збільшенню робочих місць і залученню висококваліфікованих фахівців у відповідну сферу, підвищити конкурентоспроможність української продукції на світовому ринку.
Description: In modern competitive environment, eco-branding constitutes one of the main prerequisites for the effective development of the country's economy. In an unstable economic situation, the reformatting of Ukrainian society is too inert, while the problems are growing rapidly, which is undoubtedly exploited by dishonest players in the consumer goods market. This study considers the lines of development of Ukrainian and world commodity markets, pointing to the need to develop the market of environmentally friendly products based on oil flax, improving the quality of flax-containing products due to the use of advanced technologies and innovative equipment. The research methodology included the monographic method, comparison, analysis, mathematical planning, and graphic method. It is determined that the main prerequisite for sustainable development of the country in the context of economic globalisation, limited resources, and technology development is the use of eco-branding. To increase the efficiency of processing of fibrous material, a method of processing oilseed flax has been developed, which allows expanding the range of processing products of oilseed flax and to create waste-free technology. A method for obtaining the same type of fibre from bast-fibre crops has been developed, which makes it possible to process oil flax stalks. Prospects for the use of the presented technical and technological developments can contribute to the modernisation of the light industry, its further development, expansion of the Ukrainian market, increase jobs and attract highly qualified specialists in the field, increase the competitiveness of Ukrainian products on the world market.
URI: DOI: 10.48077/scihor.23(12).2020.65-73
http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4632
Appears in Collections:Мацієвич Тетяна Олександрівна

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Мацієвич, Березовський.pdf909,62 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.