DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4626
Назва: СТАН ПРАВОВОГО РЕГУЛЮВАННЯ ЗАСТОСУВАННЯ БПЛА У ПРОВЕДЕННІ ЗЕМЛЕВПОРЯДНИХ РОБІТ
Автори: Мацієвич Т. О.
Теми: правове регулювання, застосування БПЛА, землевпорядні роботи
Дата публікації: 2020
Видавництво: Херсонський державний аграрно-економічний університет
Бібліографічний опис: УДК: 332.3:004 Мацієвич Т. О. Стан правового регулювання застосування БПЛА у проведенні землевпорядних робіт. Роль наук про Землю в народному господарстві: стан і перспективи: зб. мат-лів II Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Херсон 20 березня 2020 р.). Херсон: ХДАЕУ, 2020. С. 119-123.
Короткий огляд (реферат): У комплексі робіт із створення кадастру вагоме місце займає геодезична і топографічна діяльність, що здійснюється з метою створення карт населених пунктів, визначення та фіксації меж земельної ділянки. Найперспективнішим із напрямків у сфері поєднання геоінформаційних технологій і дистанційного зондування стану є можливість застосовувати безпілотні літальні апарати (БПЛА). На відміну від наземних геодезичних методів, до яких належать тахеометричне знімання та вимірювання за допомогою GPS-приймачів, безпілотні літальні апарати дають змогу швидко та економічно вигідно виконати аерознімання територій невеликої площі, з метою складання кадастрових планів та ортофотопланів. Мета дослідження - охарактеризувати проблеми щодо використання БПЛА в Україні та запропонування можливих шляхів їх вирішення.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4626
Розташовується у зібраннях:Мацієвич Тетяна Олександрівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Мацієвич (1).pdf764,1 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.