Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4589
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Ємець З. В., Маменко О. М., Хруцький С. С. | - |
dc.contributor.author | Yemets Z.V., Mamenko O.M., Khruckiy S.S. | - |
dc.date.accessioned | 2024-05-27T11:28:25Z | - |
dc.date.available | 2024-05-27T11:28:25Z | - |
dc.date.issued | 2013 | - |
dc.identifier.citation | Ємець З. В., Маменко О. М., Хруцький С. С. Зміни білковомолочності корів під впливом негативних факторів біогеохімічної провінції. Фактори експериментальної еволюції організмів: зб. наук. пр. 2013. Т.13. С. 170-173. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4589 | - |
dc.description | In the article the results of scientific and business experience, which was held in the zone of heavy metals contamination of the biogeochemical province in the negative anthropogenic impact on genetically predetermined quality indicator of protein in the milk of cows. Given production processing method for the production of environmentally safe milk and increasing percentage of protein in the milk of cows with the help of toxic action of mineral additives and biologically active preparation «AVGOR-5». Methods. Laboratory of physico-chemical tests of an experimental material with use of the method of atomic-absorption spectrophotometry S-30 (Carl Zeiss, Jena), held – biometric processing of the received results. Results. It should be noted that due to the application of special fodder additives and biologically active preparation was achieved not only the persistence of high levels of protein content in the milk, but also a decrease in urinary excretion of extremely toxic creatinine, which is important for prevention of environmental pollution. | uk_UA |
dc.description.abstract | Інтенсифікація виробництва та спустошливе використання природних ресурсів, викиди та скиди екологічно небезпечних відходів виробництва, порушення екологічного балансу негативно впливають на кількість продукції і, особливо, на її якість. Екологічні проблеми виникають з причини нераціональної взаємодії навколишнього середовища і людини та її господарської діяльності, що посилює антропогенне і техногенне навантаження на довкілля. Тим самим перевищуються екологічні можливості території, обумовлені природно-ресурсним потенціалом. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Фактори експериментальної еволюції організмів | uk_UA |
dc.subject | білковомолочність корів, негативні фактори, біогеохімічна провінція | uk_UA |
dc.subject | protein in the milk of cows, genetically predetermined figure, the biogeochemical province, negative factors | uk_UA |
dc.title | ЗМІНИ БІЛКОВОМОЛОЧНОСТІ КОРІВ ПІД ВПЛИВОМ НЕГАТИВНИХ ФАКТОРІВ БІОГЕОХІМІЧНОЇ ПРОВІНЦІЇ | uk_UA |
dc.title.alternative | CHANGES THE PROTEIN PERCENTAGE OF COWS UNDER THE INFLUENCE OF NEGATIVE FACTORS BIOGEOCHEMICAL PROVINCE | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Ємець Зоя Василівна |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Зміни білковомол корів_2013_13_44.pdf | 290 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.