DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4589
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЄмець З. В., Маменко О. М., Хруцький С. С.-
dc.contributor.authorYemets Z.V., Mamenko O.M., Khruckiy S.S.-
dc.date.accessioned2024-05-27T11:28:25Z-
dc.date.available2024-05-27T11:28:25Z-
dc.date.issued2013-
dc.identifier.citationЄмець З. В., Маменко О. М., Хруцький С. С. Зміни білковомолочності корів під впливом негативних факторів біогеохімічної провінції. Фактори експериментальної еволюції організмів: зб. наук. пр. 2013. Т.13. С. 170-173.uk_UA
dc.identifier.urihttp://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4589-
dc.descriptionIn the article the results of scientific and business experience, which was held in the zone of heavy metals contamination of the biogeochemical province in the negative anthropogenic impact on genetically predetermined quality indicator of protein in the milk of cows. Given production processing method for the production of environmentally safe milk and increasing percentage of protein in the milk of cows with the help of toxic action of mineral additives and biologically active preparation «AVGOR-5». Methods. Laboratory of physico-chemical tests of an experimental material with use of the method of atomic-absorption spectrophotometry 􀈺􀈺S-30 (Carl Zeiss, Jena), held – biometric processing of the received results. Results. It should be noted that due to the application of special fodder additives and biologically active preparation was achieved not only the persistence of high levels of protein content in the milk, but also a decrease in urinary excretion of extremely toxic creatinine, which is important for prevention of environmental pollution.uk_UA
dc.description.abstractІнтенсифікація виробництва та спустошливе використання природних ресурсів, викиди та скиди екологічно небезпечних відходів виробництва, порушення екологічного балансу негативно впливають на кількість продукції і, особливо, на її якість. Екологічні проблеми виникають з причини нераціональної взаємодії навколишнього середовища і людини та її господарської діяльності, що посилює антропогенне і техногенне навантаження на довкілля. Тим самим перевищуються екологічні можливості території, обумовлені природно-ресурсним потенціалом.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherФактори експериментальної еволюції організмівuk_UA
dc.subjectбілковомолочність корів, негативні фактори, біогеохімічна провінціяuk_UA
dc.subjectprotein in the milk of cows, genetically predetermined figure, the biogeochemical province, negative factorsuk_UA
dc.titleЗМІНИ БІЛКОВОМОЛОЧНОСТІ КОРІВ ПІД ВПЛИВОМ НЕГАТИВНИХ ФАКТОРІВ БІОГЕОХІМІЧНОЇ ПРОВІНЦІЇuk_UA
dc.title.alternativeCHANGES THE PROTEIN PERCENTAGE OF COWS UNDER THE INFLUENCE OF NEGATIVE FACTORS BIOGEOCHEMICAL PROVINCEuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Ємець Зоя Василівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Зміни білковомол корів_2013_13_44.pdf290 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.