DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4577
Назва: СЕЗОННА ТА ВІКОВА ДИНАМІКА ЕЙМЕРІОЗНОЇ ІНВАЗІЇ У КУРЧАТ В УМОВАХ ДРІБНИХ ФЕРМЕРСЬКИХ ГОСПОДАРСТВ
Автори: Зубенко О. В., Коренєва Ж. Б., Мазовська С. В., Островська А. В.
Теми: сезонна та вікова динаміка, еймеріозна інвазія, курчата, дрібні фермерські господарства
Дата публікації: 2024
Видавництво: Полтавський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: Зубенко О. В., Коренєва Ж. Б., Мазовська С. В., Островська А. В. Сезонна та вікова динаміка еймеріозної інвазії у курчат в умовах дрібних фермерських господарств. Вирішення сучасних проблем у ветеринарній медицині: мат-и IX Всеукр. наук.-практ. інтернет-конф. (15–16 лютого 2024 р. м. Полтава). Полтава: ПДАУ, 2024. С.92-93.
Короткий огляд (реферат): Останнім часом спостерігається значне зростання споживання м’яса птиці в багатьох країнах світу, що пов’язано з високим споживчим попитом на нього, як на більш дієтичний продукт порівняно з іншими видами м’яса. Крім того, воно більш конкурентоздатне за ціною. До того ж передові технології, застосовувані при вирощуванні птиці, інтегрована система постачань сприяли створенню динамічної галузі. Одним із головних завдань ветеринарної медицини є одержання від тварин та птиці безпечної, якісної та біологічно повноцінної продукції. Особливу харчову цінність становлять м’ясо та яйця птиці. У збільшенні виробництва яєць і м’яса та підвищенні їх якості, значною перепоною є захворювання птиці, у тому числі інвазійні, до яких і відноситься еймеріоз або кокцидіоз. Збудники цього захворювання, локалізуючись у організмі птиці, здійснюють на нього механічний, алергічний, токсичний, трофічний вплив. Мета роботи – визначити сезонну та вікову динаміку еймеріозної інвазії у курчат в умовах дрібних фермерських господарств Ширяївського району Одеської області.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4577
Розташовується у зібраннях:Коренєва Жанна Борисівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Коренєва Ж..pdf389,86 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.