DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4576
Назва: ОСОБЛИВОСТІ ДІАГНОСТИКИ ГІПОФУНКЦІЇ ЯЄЧНИКІВ У КОРІВ ЗА УМОВ ПРОМИСЛОВОГО ВИРОБНИЦТВА МОЛОКА
Автори: Роман Л. Г., Юськова А. В.
Теми: діагностика, гіпофункція яєчників, корови, промислове виробництво молока
Дата публікації: 2024
Видавництво: Полтавський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: Роман Л. Г., Юськова А. В. Особливості діагностики гіпофункції яєчників у корів за умов промислового виробництва молока. Вирішення сучасних проблем у ветеринарній медицині: мат-и IX Всеукр. наук.-практ. інтернет-конф. (15–16 лютого 2024 р. м. Полтава). Полтава: ПДАУ, 2024. С. 57-59.
Короткий огляд (реферат): Зниження рівня запліднення корів молочних порід залишається актуальною проблемою у скотарстві. Неплідність молочного стада суттєво впливає на зниження рентабельності виробництва, що наголошується у дослідженнях багатьох авторів. Так, за даними українських вчених, поширеність неплідності у дійному стаді може досягати 45–49 % і у 5–70 % випадків етіологічною причиною є патології органів розмноження. За даними Желавського з співавт. [4], серед гінекологічних хвороб було встановлено 53 % персистенцію жовтих тіл, 42 % – гіпофункцію яєчників, 5 % – кістозну патологію гонад. Метою нашого дослідження було визначення поширення гіпофункціональних змін яєчників на 7-9-й день статевого циклу (лютеінова фаза) телиць впродовж господарського року.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4576
Розташовується у зібраннях:Роман Лілія Григорівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Роман, Юськова.pdf623,65 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.