DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4573
Назва: ЛІМФОМА ДРІБНИХ ТВАРИН: ПОШИРЕННЯ, ЕТІОЛОГІЯ, ОСОБЛИВОСТІ ДІАГНОСТИКИ
Автори: Кулаксиз Д. В., Роша Л. Г., Кулаксиз Д. В., Москаленко А. Є.
Теми: лімфома, дрібні тварини, етіологія, діагностика
Дата публікації: 2024
Видавництво: Полтавський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: Кулаксиз Д. В., Роша Л. Г., Кулаксиз Д. В., Москаленко А. Є. Лімфома дрібних тварин: поширення, етіологія, особливості діагностики. Вирішення сучасних проблем у ветеринарній медицині: мат-и IX Всеукр. наук.-практ. інтернет-конф. (15–16 лютого 2024 р. м. Полтава). Полтава: ПДАУ, 2024. С. 36-38.
Короткий огляд (реферат): Лімфома чи лімфосаркома – це група новоутворень, які походять з лімфоретикулярної тканини. У тяжких випадках лімфом, виявляються клінічні ознаки, такі як млявість, втрата ваги та зниження резистентності організму. Ветеринарні онкологи вважають, що у дрібних тварин є породна схильність і визначають, що найчастіше хворіють на лімфому чистопородні тварини. Почастішали випадки розвитку аліментарної форми лімфоми, яка виникає при зміні годування тварин; виявлено ймовірний зв’язок між запальними захворюваннями кишечника і аліментарною формою лімфоми. Мета роботи: проведення аналізу поширення пухлин у домашніх тварин в умовах міста Одеси.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4573
Розташовується у зібраннях:Роша Лариса Григорівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Роша Л..pdf508,29 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.