DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4572
Назва: РЕЗУЛЬТАТИ СТИМУЛЯЦІЇ ЕСТРУСУ В КОРІВ РІЗНИМИ БІОЛОГІЧНО-АКТИВНИМИ ПРЕПАРАТАМИ
Автори: 
Гвоздь В. Б., Кондратюк І. А., Кондратюк А. А., Бондаренко І. В.
Теми: відтворна функція корів, стимуляція еструсу, корови, біологічно-активні препарати
Дата публікації: 2024
Видавництво: Полтавський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: Гвоздь В. Б., Кондратюк І. А., Кондратюк А. А., Бондаренко І. В. Результати стимуляції еструсу в корів різними біологічно-активними препаратами. Вирішення сучасних проблем у ветеринарній медицині: мат-и IX Всеукр. наук.-практ. інтернет-конф. (15–16 лютого 2024 р. м. Полтава). Полтава: ПДАУ, 2024. С. 11–12.
Короткий огляд (реферат): Відтворна функція корів та фізіологічно зрілих телиць в умовах сучасного скотарства, потребує корекції та стимуляції, оскільки надмірна експлуатація на тлі невідповідного утримання не дає можливості отримати максимальну кількість телят на сто корів. Через це удосконалення існуючих в господарствах та опрацювання нових протоколів стимуляції відтворної функції корів та статевозрілих телиць лишаються актуальними і можуть бути корисними в роботі ветеринарних працівників. Відтворна функція корів є суворо ієрархічною структурою з нейрогуморальною регуляцією. Прояв еструсу можливий лише за фізіологічності обмінних процесів та відсутності захворювань. Окрім того, гальмування прояву охоти може бути пов’язане з функціональними розладами матки та яєчників. Мета роботи. Встановлення ефективності в порівняльному аспекті препаратів «Амніоцен» (тканинного походження), «Естрофан» (гормональний), та «Тривіт» (вітамінний склад).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4572
Розташовується у зібраннях:*НАУКОВІ СТАТТІ РІЗНИХ АВТОРІВ*

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Результати стимуляції еструсу.pdf407,46 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.