DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4570
Назва: ВПЛИВ ВІТАМІННОЇ СУМІШІ ЛОМІКСВІТ 0,02 % НА ДЕЯКІ ПОКАЗНИКИ ОБМІНУ РЕЧОВИН ПОРОСЯТ У РАЗІ ВІДЛУЧЕННЯ
Автори: Тодоров М. І., Горностаєва К. О.
Теми: вітамінна суміш, Ломіксвіт, обміну речовин, поросята, відлучення
Дата публікації: 2024
Видавництво: Полтавський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: Тодоров М. І., Горностаєва К. О. Вплив вітамінної суміші Ломіксвіт 0,02 % на деякі показники обміну речовин поросят у разі відлучення. Вирішення сучасних проблем у ветеринарній медицині: мат-ли IX Всеукр. наук.-практ. Інтернет-конф. (15–16 лютого 2024 р. м. Полтава). Полтава: ПДАУ, 2024. С. 69–71.
Короткий огляд (реферат): проблеми. Проблеми підвищення продуктивності, життєздатності та збереження здоров’я молодняка високопродуктивних сільськогосподарських тварин у господарствах різної форми власності постійно приділяється велика увага. Наші спостереження та літературні дані свідчать, що найбільш критичними періодами онтогенезу новонароджених тварин є рання постнатальна адаптація і відлучення від матерів. Момент відлучення поросят від свиноматок, зважування і переміщення молодняку, об’єднання їх у нові групи, зміна режиму годівлі і складу корму негативно впливають на фізіологічний стан організму. В результаті стрес-фактору, який при цьому виникає, призводить до зниження швидкості росту та стійкості організму молодняку до різноманітних хвороб і, в кінцевому результаті, може викликати загибель тварин. Метою нашого дослідження вивчити вплив вітамінної суміші Ломіксвіт 0,02 % на деякі показники обміну речовин поросят у разі застосування під час їх відлучення.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4570
Розташовується у зібраннях:Тодоров Микола Іванович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Тодоров, Горностаєва.pdf475,67 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.