DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4457
Назва: ЗЕЛЕНА РЕВОЛЮЦІЯ В АГРАРНОМУ СЕКТОРІ: ШЛЯХ ДО СТАЛОГО ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ
Інші назви: THE GREEN REVOLUTION IN THE AGRICULTURAL SECTOR: THE WAY TO SUSTAINABLE ECONOMIC DEVELOPMENT
Автори: Петренко О. П.
Petrenko O.
Теми: зелена революція, аграрний сектор, сталий розвиток, економічне процвітання, екологічні технології, екологічно чисті практики, продовольча безпека
green revolution, agricultural sector, sustainable development, economic prosperity, ecological technologies, environmentally friendly practices, food security
Дата публікації: 2023
Видавництво: Економіка харчової промисловості
Бібліографічний опис: УДК 330.15:502.33 Петренко О. П. Зелена революція в аграрному секторі: шлях до сталого економічного розвитку. Економіка харчової промисловості. 2023. Т. 15, Вип. 2. С. 38-43.
Короткий огляд (реферат): Стаття присвячена дослідженню особливостей проведення зеленої революції в аграрному секторі та її ролі в досягненнях сталого розвитку та економічного розвитку. Ця стаття сприяє поглибленню розуміння зеленої революції та стимулювання розвитку екологічно стійкого аграрного сектора. Дослідження показують, що зелена революція призводить до: підвищення врожайності; підвищення ефективності використання ресурсів у впливі на довкілля; впровадження екологічно чистих технологій та практик, таких як органічне землеробство, системи зрощення та використання відновлювальних джерел енергії; зниження використання хімічних речовин, енергії та води, а також зменшення викидів шкідливих речовин у навколишнє середовище. Враховуючи потенціал зеленої революції, урядові органи мають прийняти політичні рішення, спрямовані на підтримку екологічно чистого аграрного сектора. Дослідження також звертають увагу на можливість співпраці між науковими установами, промисловістю та сільськими громадами. Обмін знань, технологічний трансфер та партнерство між цими сторонами сприяє швидкому впровадженню зелених інновацій у практику аграрного сектора. Наголошується на необхідності створення платформи для обміну досвідом, організацій семінарів та тренінгів, спрямованих на підвищення обізнаності про зелену революцію та її переваги.
Опис: This article is devoted to the study of the features of the green revolution in the agricultural sector and its role in achieving sustainable development and economic development. Advantages and challenges associated with the introduction of environmentally friendly technologies and practices in agriculture have been considered. Studies confirm that the green revolution contributes to the increase in the productivity of conservation of natural resources and the creation of new opportunities for agricultural producers. It has been proven that the green revolution in the agricultural sector contributes to the improvement of the quality of life of the rural population and the development of markets for ecologically clean products. Protests, suc-cesses of the green revolution require financial support, cooperation with all interested parties and raising the environmental awareness of the rural population. This article contributes to deepening the understanding of the green revolution and stimulating the development of an environmentally sustainable agricultural sec-tor. Attention has been focused on the results of the research conducted by scientists regarding the imple-mentation of green technologies and practices in agriculture.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4457
Розташовується у зібраннях:Петренко Ольга Павлівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
10.pdf374,84 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.