DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4358
Назва: USE OF RYE SILAGE AND BREWER’S GRAINS IN DAIRY COW DIETS
Інші назви: ВИКОРИСТАННЯ ЖИТНЬОГО СИЛОСУ ТА ПИВНОЇ ДРОБИНИ У РАЦІОНАХ ГОДІВЛІ МОЛОЧНИХ КОРІВ
Автори: Elfeel Ayman Anwar Alsaliheen, Susol R., Kirovych N.
Елфеел Айман Анвар Алсаліхін, Сусол Р., Кірович Н.
Теми: dairy cows, fodder, compound feed, general analysis, mineral analysis, diet
дійні корови, фуражні корми, комбікорм, загальний аналіз, мінеральний аналіз, раціон
Дата публікації: 2023
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: UDC: 636.2.084 Elfeel Ayman Anwar Alsaliheen, Susol R., Kirovych N. Use of rye silage and brewer’s grains in dairy cow diets. Аgrarian Bulletin of the Black Sea Littoral. ODAU, 2023. Issue 109. Р. 10-18.
Короткий огляд (реферат): It has been established that the use of wet brewer’s grains and rye silage in feeding dairy cows allows to optimize crude protein content and significantly reformulate the daily feeding of protein ingredients of mixed fodder from 130 g/l of milk to 90 g/l of milk, which, provides a significant reduction in the daily cost of the dairy cow’s diet accordingly. At the same time, the dry matter content of the diet is reduced to 35.0%, and moister diet is consumed by a cow with increased appetite. In addition, the strong point of diets based on wet brewer’s grains and rye silage is the absence of starch in their composition. It allows to ensure the content of total starch at the level of 20.0% of the dry matter of the ration to formulate a complete mixed ration. Even against the background of higher sugar content in rye silage compared to maize silage, such diets have the appropriate total starch + sugar content which prevents metabolic disorders such as acidosis and will have a positive impact on the duration of productive use of cows. Taking into account the mineral and vitamin composition of typical and innovative diets for cows during lactation, it was found that diets based on maize silage and alfalfa haylage contain more natural calcium, phosphorus, magnesium, copper, zinc, as opposed to rations based on rye silage, which are richer in natural sodium, potassium, chlorine, sulfur, iron, manganese, cobalt, selenium and iodine.
Опис: Встановлено, що використання у годівлі дійних корів вологої пивної дробини та житнього силосу дозволяє оптимізувати показники вмісту сирого протеїну та суттєво переформулювати в сторону зменшення добову даванку білкових інгредієнтів комбікорму з 130 г/ л молока до 90 г/ л молока, що відповідно забезпечує суттєве здешевлення добової вартості раціону годівлі дійної корови. При цьому зменшується вміст сухої речовини раціону до рівня 35,0 % , а більш вологий раціон споживається коровою з підвищеним апетитом. Крім того, сильною стороною раціонів годівлі на основі використання вологої пивної дробини та житнього силосу є відсутність крохмалю у їхньому складі, що при формулюванні повнозмішаного раціону дозволяє забезпечити вміст загального крохмалю на рівні 20,0 % від сухої речовини раціону і навіть на фоні підвищеного вмісту цукрів в житньому силосі порівняно з кукурудзяним силосом такі раціони мають належний сумарний вміст крохмалю + цукру, що профілактує метаболічні розлади на кшталт явища ацидозу та позитивно впливатиме на тривалість продуктивного використання корів. З урахуванням мінерального та вітамінного складу типового та інноваційних раціонів годівлі корів протягом лактації встановлено, що раціони годівлі в основі яких є кукурудзяний силос та люцерновий сінаж більше містять природнього кальцію, фосфору, магнію, міді, цинку на відміну від раціонів, що базуються на житньому силосі, які більш багаті на природній вміст натрію, калію, хлору, сірки, заліза, марганця, кобальту, селена та йоду.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): DOI 10.37000/abbsl.2023.109.02
http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4358
Розташовується у зібраннях:Сусол Руслан Леонідович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
4.pdf433,6 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.