DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4253
Назва: АСКАРИДОЗ СВИНЕЙ
Автори: Сурміленко Н. В., Островська А. В., Коренєва Ж. Б.
Теми: аскаридоз свиней, гельмінтозні захворювання, захворюваність на аскаридоз
Дата публікації: 2023
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК 619:616 Сурміленко Н. В., Островська А. В., Коренєва Ж. Б. Аскаридоз свиней. Актуальні аспекти розвитку науки і освіти: зб. мат-лів III Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 09-10 листопада 2023 р.). Одеса, ОДАУ. 2023. С. 132-134.
Короткий огляд (реферат): Одним з поширених захворювань свиней в умовах промислового утримання є аскаридоз. Аскаридоз відноситься до гельмінтозних захворювань і може уражати не тільки свиней, а й людину та інших ссавців. Поширене захворювання в більшості країн світу особливо втох де розвинуто промислове розведення свиней. Захворювання досить тяжко діагностувати так, як воно має, в більшості випадків, хронічний, скритий перебіг. Наявність Ascaris suum в організмі тварин має негативний вплив на їх стан здоров’я тварин. Збудники викликають механічне ушкодження тканин і органів у свиней і в першу чергу органів систем травлення та дихання. Крім того, аскариди грабують організм тварин на поживні речовини та сприяють інтоксикації. За даними фахівців ветеринарної медицини та галузі свинарства, захворюваність на аскаридоз коливається в межах 43-58%. Щорічно аскаридоз є причиною значних економічних збитків в галузі свинарства. Мета: визначення етіології, патогенезу та симптоматики аскаридозу свиней в умовах дрібних селянських господарств.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4253
Розташовується у зібраннях:Коренєва Жанна Борисівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Коренєва Ж..pdf630,82 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.