DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4251
Назва: ДІАГНОСТИКА ТА ЛІКУВАННЯ УРОЛІТІАЗУ У КОТІВ
Автори: Радченко А. В., Улизько С. І.
Теми: діагностика та лікування, уролітіаз у котів, сечокам’яна хвороба
Дата публікації: 2023
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК 619:615.254.7:636.8 Радченко А. В., Улизько С. І. Діагностика та лікування уролітіазу у котів. Актуальні аспекти розвитку науки і освіти: зб. мат-лів III Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 09-10 листопада 2023 р.). Одеса, ОДАУ. 2023. С. 111-113.
Короткий огляд (реферат): Уролітіаз (сечокам’яна хвороба) - досить розповсюджена патологія серед домашніх котів, яка прявляється порушенням обміну речовин в організмі й супроводжується утворенням і відкладанням сечових каменів в сечовидільній системі. Сечокам'яну хворобу (СКХ) діагностують частіше у котів після 3-х років. Для лікування цієї хвороби розроблено різні схеми традиційної терапії. Ми використали елементи нетрадиційного лікування - аутогемотерапію із застосуванням антигомотоксичних препаратів: кантаріс композитум та берберіс гомаккорд у комплексній терапії котів, хворих на сечокам'яну хворобу. Метою роботи було з'ясувати причини, клінічні ознаки, лабораторні маркери та оцінити результативність застосованих лікарських засобів з використанням комплексної (традиційної та нетрадиційної) терапії котів, хворих на СКХ.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4251
Розташовується у зібраннях:Улизько Сергій Іванович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Улизько С..pdf641,11 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.