DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4244
Назва: ДИНАМІКА ІМУНОФІЗІОЛОГІЧНИХ ПОКАЗНИКІВ У СУК ПРОТЯГОМ ЕСТРАЛЬНОГО ЦИКЛУ ЗАЛЕЖНО ВІД СЕЗОНУ РОКУ
Автори: Брошков М. М., Найда В. О.
Теми: імунофізіологічні показники, суки, естральний цикл, сезон року
Дата публікації: 2023
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК 636.7:612.5:612.017 Брошков М. М., Найда В. О. Динаміка імунофізіологічних показників у сук протягом естрального циклу залежно від сезону року. Актуальні аспекти розвитку науки і освіти: зб. мат-лів III Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 09-10 листопада 2023 р.). Одеса, ОДАУ. 2023. С. 60-61.
Короткий огляд (реферат): Собаківництво - одна з галузей народного господарства, що викликає постійний інтерес у населення. Використання собак у різних галузях діяльності людства, таких як пошук людей, вибухових та наркотичних речовин, робота поводиря, затримання злочинців та інших службах, зробило цю тварину незамінною. Статевий цикл собаки відрізняється гормональним статусом від інших свійських тварин і людини. Ендокринні порушення статевого циклу сук виявляються не тільки дисфункціональними розладами циклічності та відтворювальної функції, але і розладами в імунній системі як в самих репродуктивних органах, так і в організмі в цілому. На прояв диcфункцій у відтворенні собак впливають порода та вік, але при цьому обмаль інформації щодо впливу сезону року на перебіг статевого циклу та можлива закономірність виникнення розладів в репродуктивній системі. Отже, дослідження сезонного впливу на репродуктивні параметри, особливо в розрізі імунофізіологічних змін, є актуальними. Метою даного дослідження стало оцінити динаміку імунофізіологічних показників у сук протягом естрального циклу залежно від сезону року.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4244
Розташовується у зібраннях:Брошков Михайло Михайлович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Брошков, Найда.pdf422,06 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.