DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4241
Назва: АКТИВНІСТЬ LDH ЗА ДІАГНОСТИКИ ЕСТРУСУ ТА АНАФРОДИЗІЇ
Автори: 
Бондаренко І., Лазоренко А., Дроздовська С.
Теми: проеструс, еструс, корови, діагностика, анафродизія, лактатдегідрогеназа, цервікальний слиз
Дата публікації: 2023
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК 614.9.616.6-002.618.636.09 Бондаренко І., Лазоренко А., Дроздовська С. Активність LDH за діагностики еструсу та анафродизії. Актуальні аспекти розвитку науки і освіти: зб. мат-лів III Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 09-10 листопада 2023 р.). Одеса, ОДАУ. 2023. С. 29-32.
Короткий огляд (реферат): LDH цитоплазматичний фермент, який в анаеробних умовах каталізує оборотне перетворення лактату в піруват. За ремоделювання функціонального шару ендометрія кількість LDH збільшується через зростання вмісту глюкози, а не через окислювальне фосфорилювання. Активність LDH має місце при підвищеній проліферації ендометрія. Саме через це лактатдегідрогеназа має бути використана к маркер проліферації за ремодуляції слизової оболонки матки, й за тканинної деструкції, оскільки тут також мають місце перетворення лактату в піруват. Отже, динаміка активності лактатдегідрогенази під час естрального циклу, та за відновлюваних процесів ендометрія, є важливим інформативним джерелом при виборі методу лікування чи корекції відтворної функції корів. Мета досліджень: дослідити активність LDH цервікального секрету корів за еструсу, проеструсу, метеструсу та анафродизії, для з’ясування діагностичної ролі останньої в цих процесах.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4241
Розташовується у зібраннях:*НАУКОВІ СТАТТІ РІЗНИХ АВТОРІВ*

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Активність LDH.pdf840,52 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.