DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4209
Назва: БОНІТУВАННЯ СВИНЕЙ ПОРОДИ П’ЄТРЕН: СУЧАСНИЙ ПОГЛЯД
Автори: Тацій О.
Теми: бонітування свиней, порода п’єтрен, селекційно-племінна робота, власна продуктивність
Дата публікації: 2023
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК 636.4.082 Тацій О. Бонітування свиней породи п’єтрен: сучасний погляд. Біоінтенсивні та SMART-технології у тваринництві: мат-ли II Міжнар. наук.-практ. конф. НПП та молодих науковців (Одеса, 29-30 червня 2023 р.) / ОДАУ. Одеса, 2023. С. 105-109.
Короткий огляд (реферат): Успішна селекційно-племінна робота з великим масивом тварин ґрунтується на ретельному відборі бажаних генотипів за рахунок регулярної оцінки тварин за власною продуктивністю, а в ідеалі – за продуктивністю за нащадками. При бонітуванні свиней ознаками для визначення комплексного класу є оцінка за походженням, живою масою, довжиною тулубу у певному віці, оцінка за відтворювальними ознаками, власною продуктивністю. Крім того, додається оцінка за якістю нащадків. Станом на сьогодні процес бонітування свиней в умовах племінних господарств нашої держави відбувається відповідно діючої Інструкції з бонітування свиней.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4209
Розташовується у зібраннях:*НАУКОВІ ПРАЦІ АСПІРАНТІВ*

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Тацій О..pdf718,34 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.