DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4203
Назва: ТЕХНОЛОГІЯ ПІДГОТОВКИ СОБАК ЗА КУРСОМ ОБІДІЄНС В УМОВАХ КІНОЛОГІЧНОГО КЛУБУ "ЦЕРБЕР" М. ХАРКОВА
Автори: Пастушенко А., Косенко С. Ю.
Теми: дресирування, Обідієнс, механічний метод, оперантний метод, контрастний метод, умовний рефлекс, навички
Дата публікації: 2023
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК: 636.7.088(477.54) Пастушенко А., Косенко С. Ю. Технологія підготовки собак за курсом Обідієнс в умовах кінологічного клубу "Цербер" м. Харкова. Біоінтенсивні та SMART-технології у тваринництві: мат-ли II Міжнар. наук.-практ. конф. НПП та молодих науковців (Одеса, 29-30 червня 2023 р.) / ОДАУ. Одеса, 2023. С. 69-71.
Короткий огляд (реферат): Досліджували ефективність різних методів дресирування собак (механічного, оперантного, контрастного) при підготовці за курсом Обідієнс в умовах кінологічного клубу "Цербер" м. Харкова. Встановлено, що найнижчі показники за випробування на змаганнях мають собаки, підготовлені механічним методом дресирування. Собаки, підготовлені за допомогою оперантного методу, мають кращі оцінки на змаганнях, але більш тривалий термін підготовки. Найвищі показники як за оцінками, так і за терміном підготовки спостерігаються у групи собак, до якої застосовували контрастний метод дресирування.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4203
Розташовується у зібраннях:Косенко Світлана Юріївна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Косенко С. Ю..pdf505,04 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.