DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4200
Назва: РЕГУЛЯЦІЯ ТЕПЛООБМІНУ У КОНЕЙ ПІД ЧАС ФІЗИЧНИХ НАВАНТАЖЕНЬ
Автори: Косенко С. Ю., Чебан В. С.
Теми: коні, температура, навантаження, піт, водний баланс, тепловий стрес
Дата публікації: 2023
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК: 636.1.083.38:612 Косенко С. Ю., Чебан В. С. Регуляція теплообміну у коней під час фізичних навантажень. Біоінтенсивні та SMART-технології у тваринництві: мат-ли II Міжнар. наук.-практ. конф. НПП та молодих науковців (Одеса, 29-30 червня 2023 р.) / ОДАУ. Одеса, 2023. С. 58-60.
Короткий огляд (реферат): Досліджували вплив фізичних навантажень та температурних показників на адаптаційні здатності коней під час фізичних навантажень. Встановлено. що утворення тепла позитивно впливає на процеси метаболізму в організмі коня при виконанні фізичних навантажень за умови невисоких температур повітря, але при підвищенні температури у тварин спостерігається метаболічне теплове навантаження, яке є стресом для механізмів, що регулюють температуру тіла. В результаті тренувань в умовах підвищеної температури повітря організм коня виділяє велику кількість рідини з потом, підтримуючи водний баланс за рахунок скорочення втрат води з сечею, а кількість мікроелементів у поті зменшує.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4200
Розташовується у зібраннях:Косенко Світлана Юріївна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Косенко.pdf547,27 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.